KILIÇDAROĞLU’NDAN CHP’Lİ BELEDİYELERE TALİMAT: “KÜLTÜR VE SANATI AYAKTA TUTMAK BOYNUMUZUN BORCU”

KILIÇDAROĞLU’NDAN CHP’Lİ BELEDİYELERE TALİMAT: “KÜLTÜR VE SANATI AYAKTA TUTMAK BOYNUMUZUN BORCU”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pandemide çok zor günler geçiren sanatçılara can suyu olmak için CHP’li belediye başkanlarına talimat verdi. Kılıçdaroğlu, “Tüm imkânlarımızla...

KILIÇDAROĞLU’NDAN CHP’Lİ BELEDİYELERE TALİMAT: “KÜLTÜR VE SANATI AYAKTA TUTMAK BOYNUMUZUN BORCU”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pandemide zor günler geçiren sanatçılara can suyu olmak için CHP’li belediye başkanlarına talimat verdi. Kılıçdaroğlu, “Tüm imkânlarımızla kültür ve sanatı ayakta tutmak, kültür ve sanat emekçilerini desteklemek boynumuzun borcudur. Yetki alanınız içinde yaşayan yurttaşlarımızın sanata ve kültürel faaliyetlere eşit biçimde erişimini sağlamak, binlerce sanatçının mesleklerini sürdürebilmeleri için gerekli desteği vermek bizlerin görevidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemide sanatçıların nefes alabilmeleri için belediyeleri seferber etti. Sanatçılar için 8 maddelik yerel yönetimler çağrısı; CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuşİlgezdi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koordinatörlüğünde hazırlandı. Kılıçdardoğlu, çağrı metninde, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kültürün ve sanatın birleştirici, iyileştirici ve yaratıcı gücüne inanıyoruz. Sosyal devlet anlayışımız gereğince; kültür-sanat üreticilerini ve her gün alın teri döken emekçileri ticari kişi ve kurumlar olarak değil, halkın sanata ulaşmışını sağlayan elçiler olarak görüyoruz.

Kültür ve sanat kuşaklar arası iletişimi sağlayan; empati duygusunu geliştirerek ayrışmayıönleyen en büyük hazinemizdir. Anadolu’nun binlerce yıllık birikimi ile oluşan kadim kültürümüz ve zengin dilimiz, geçmiş ve gelecek arasında medeniyet köprümüzdür.

PROJE HAVUZU OLUŞTURULACAK

Önümüzde tarihi bir görev var. Tüm imkânlarımızla kültür ve sanatı ayakta tutmak, kültür ve sanat emekçilerini desteklemek boynumuzun borcudur. Yetki alanınız içinde yaşayan yurttaşlarımızın sanata ve kültürel faaliyetlere eşit biçimde erişimini sağlamak, binlerce sanatçının mesleklerini sürdürebilmeleri için gerekli desteği vermek bizlerin görevidir. Genel merkezimizin koordinasyonunda, sanatçıyı ve sanatın hiçbir dalını dışlamadan oluşturacağımız proje havuzu, kültür sanat camiamıza can suyu olacaktır.”

Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla tüm belediye başkanlıklarına gönderilen ve “Aylardır mağdur olan sanatçılarımıza bir nebze ekonomik katkı sunmak ve onların sesi olmak adına yerel yönetimlerimize çağrımdır” ifadeleri ile başlayan, 8 maddelik çağrı metni şöyle:

"SEMBOLİK ÜCRETLERLE VEYA ÜCRETSİZ TAHSİS EDİN"

"1. Müzik, tiyatro, gösteri ve performans sanatçıları için gerekli sahne ve gösteri şartlarını sağlayınız. Sanatçıları desteklemek için, nüfus yoğunluğunuz ve bütçeniz oranında oyun alımı yapınız. Mesleğin saygınlığını koruyunuz.

2. Sahip olduğunuz açık hava gösteri merkezleri, amfiler gibi mekânları, ekonomik koşulları ve pandemi kısıtlamalarını da gözeterek; müzik, sahne, tiyatro, gösteri ve performans sanatçılarına sembolik ücretlerle veya ücretsiz tahsis ediniz.

3. Müzik, sahne, tiyatro, gösteri ve performans sanatçılarının, yerel yönetimlerimizin sorumluluğu altında bulunan dijital mecralarda pandemi süreci sona erene kadar bilet ücreti karşılığında etkinlik yapmalarına imkân sağlayınız.

4. Parklar, bahçeler, amfiler ve tarihi mekânlarda Tiyatro Seyirliği Geleneğini yeniden başlatınız. Yıllar içinde sonlanmış tiyatro festivalleri ve tiyatro günleri gibi organizasyonlarla halkımızı yeniden tiyatro ile buluşturunuz.

5. Açık Hava Gösteri Merkezi, amfi ya da benzeri mekânlara sahip değilseniz, kültür sanat hayatına can suyu olacak bu tesisleri halkımızın kullanımına sunmak için acilen gerekli çalışmaları başlatınız.

6. Sosyal hayatın zenginleşmesi için kültür sanat emekçilerine alanlar açılmasını sağlayınız. Tiyatro, çocuk tiyatrosu, konser, dans gösterileri, fuar, söyleşi gibi kültürel etkinlikleri yaygınlaştırınız.

7. Bütünüyle bu süreci yürütürken içerisinde sanatçıların da yer aldığı katılımcı komiteler kurmaya özen gösteriniz.

8. Kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiğiniz etkinlikleri ve sonuçlarını aylık olarak Genel Merkezimize raporlayınız.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.