KIYI EGE’DE 3 YILIN BÜTÇESİ TAMAM

KIYI EGE’DE 3 YILIN BÜTÇESİ TAMAM

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi kabul edildi. Birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler...

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi kabul edildi. Birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, birliğin daha aktif çalışacağını vurguladı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ekim ayı olağan genel kurulu ile encümen toplantısı, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, Seferihisar Belediye Başkanıİsmail Yetişkin, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Başaran, Kuşadası Belediye BaşkanıÖmer Günel’e vekaleten Başkan Yardımcısı Mehmet Sarıdedeoğlu, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı temsilen Gül Ülker, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’a vekaleten Tolga Günenç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu temsilen Belediye Meclis Üyesi Turabi Bülent Emre ve Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’e vekâleten Ahmet Gürses katıldı.

“BİRLİK DAHA AKTİF OLACAK”

Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleşen genel kurulda, birliğin 2022 yılıçalışma programı ile 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Çalışma programına ve bütçeye verdikleri güven için birlik üyelerine teşekkür eden Abdül Batur, planlanan çalışmaların yaşanan pandemi nedeniyle istenen hızda yapılamadığına işaret ederek, birliğin bundan sonraki süreçte daha aktif olacağını vurguladı. Daha önceki yıllarda hem yurt içinde hem de yurt dışında yapılan seminerlerin çok verimli olduğunu belirten Batur, pandemi şartlarına göre yeni çalışmaların düzenleneceğini kaydetti.

“ÇEVREDE YETKİ YERELDE OLMALI”

Toplantıda Edremit Körfezi’ni kirleten derelerdeki kaçak deşarjların bir türlü önlenemediğine dikkat çekerek devletin denetleme, tespit ve yaptırım yetkilerini yerel yönetimlere devretmesi gerektiğini belirten Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Başaran’ın sözlerini de değerlendiren Batur, birçok bölgede aynı sıkıntının yaşandığına işaret ederek şöyle konuştu:

“İzmir’de de aynı sıkıntı yaşanıyor. Gediz’den gelen atıklar Körfez’in kendi kendini temizlemesine yönelik çalışmalara sekte vuruyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer bu konuya dikkat çekmek için Gediz’in doğduğu noktadan döküldüğü noktaya kadar tespitler yaptı. Olay basit. İlgili fabrikalar, organize sanayi bölgeleri atıklarını bu derelere bırakmasa sorun çözülecek. Ama burada yetki karmaşası var. Organize sanayi sitelerinin kendi yasaları var. Ayrıca kent içindeki derelerin ıslahı, temizlenmesi konusunda büyükşehirler, genel anlamda ise DSİ yetkili. Burada tam bir yetki karmaşası var. Bu durumdan en çok yerel yönetimler etkileniyor. Belediye başkanlarına ulaşmak, şikâyetlerini anlatmak her zaman diğer kamu kurumlarına anlatmaktan daha kolaydır. Belediye başkanlarının yetkilerinin artırılmasıyla çevre sorunlarının çözümü daha iyi noktalara gider. Birlikler bu konuda elinden geleni yapıyor. Bunun mücadelesi kanunlarla olacak. Parlamentodan çıkacak yasalarla yönetmeliklerle bunları düzenlenmesi sağlanmalı ve yerel yönetimler daha etkili olmalı.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.