KRİPTO PARA BORSASI CEO’LARI İLE SENATÖRLER ABD'DE BİR ARAYA GELİYOR

KRİPTO PARA BORSASI CEO’LARI İLE SENATÖRLER ABD'DE BİR ARAYA GELİYOR

Kripto para dünyası oyuncularından Huobi’nin Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para borsası CEO’ları ile senatörlerinin yarın bir araya...

Kripto para dünyası oyuncularından Huobi’nin Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para borsası CEO’ları ile senatörlerinin yarın bir araya geleceğini belirterek, alınacak kararların piyasanın yönünü belirleyeceğini söyledi. Süllü, “Bu haftaki toplantıda varlık alım programının ne zaman sona ereceği bilgisi faiz artırım tarihleri hakkında tahminleri kuvvetlendirecek” dedi.

ABD’nin başkenti Washington'da 6 önemli kripto şirketinin CEO düzeyindeki yöneticileri, kongre üyeleriyle bir oturum gerçekleştirecek. Bu oturumun, kripto şirketleriyle kongre üyeleri arasındaki ilk büyük yüz yüze görüşme olacağına dikkat çekildi.

ABD kongresinde kripto para düzenlemeleri konusunda hem fikir olan Maxine Waters’ın liderlik edeceği kongre üyelerinin kripto şirketleri CEO’larına kullanıcılara ve yatırımcılara karşı sorumluluklarını artırma çağrısı yapılacağı düşünülüyor.

CEO’ların ise kripto sektörünün ABD ekonomisi için avantajlarına vurgu yapacakları ve katı yasalar konulmasının bu avantajları ortadan kaldırabileceği konusundaki endişelerini paylaşacakları bildiriliyor. Görüşmeye Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Waters (D-CA) liderlik edecek. Kripto para düzenlemelerinin önemli bir savunucusu olan Waters’ın geçmiş dönemlerde kripto paralarla ilgili birkaç panel düzenlediği biliniyor.

Komitenin karşısında ise Coinbase (NASDAQ:COIN), Circle ve FTX gibi büyük çaplı kripto şirketlerin yöneticileri olacak. Şirket CEO’ların ortak kanısı, kripto para endüstrisiyle ilgili sağduyulu düzenlemeler getirilmesi yönünde.

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın ilk gününde piyasaya dair görüşlerini paylaştı. Süllü, yarınki senatörler-CEO’lar görüşmesinde senatörler geliştirici yasaların çıkması gerektiği konusunda ikna olursa 2022’de korkulan regülasyon söylemlerini yerini dostane düzenleme fiyatına bırakabileceği aktardı. Beste Naz Süllü’nün değerlendirmesi şöyle:

“CEO VE SENATÖRLER BİR ARAYA GELİYOR: Piyasalar bu hafta gerçekleşecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına odaklandı. Bunun yanı sıra kripto para borsası CEO’ları ile Senatörler yarın bir araya geliyor. Federal Reserve’den (FED) ne beklemeli girizgahı ardından ABD’de son 40 yılın zirvesini gören ve ‘geçici’ denmesine rağmen bir türlü gerilemeyen TÜFE nedeniyle FED’in 2023’teki ilk faiz artırım planlarında değişikliğe götüreceği benziyor.

GÖZLER FOMC TOPLANTISININ SONUÇLARINDA OLACAK: Bu haftaki toplantıda varlık alım programının ne zaman sona ereceği bilgisi faiz artırım tarihleri hakkında tahminleri kuvvetlendirecek. Kripto paralar, altın ve endekslerin gözü çarşamba günü FOMC toplantısının sonuçlarında olacak. FED’in sene içinde kaç faiz artışına gidebileceği işin en değerli bilgisi olacak. Neticede yüzde 7’ye yaklaşan manşet enflasyon 25bp faiz artışı ile kontrol edilmesi beklenemez.

PİYASALAR TOPARLANAMADI: Kripto paralar FED öncesi sakin ve yerini koruyor. Piyasa geçen hafta cumartesi günü yaşanan sert düşüş sonrası halen daha toparlanamadı. Ancak yarınki senatörler-CEO’lar görüşmesinde senatörler geliştirici yasaların çıkması gerektiği konusunda ikna olursa 2022’de korkulan regülasyon söylemlerini yerini dostane düzenleme fiyatına bırakabilir ve yarın fiyatlamalarda dalgalanma görülebilir. Bitcoin bir türlü 50.000 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayamadı. Bununla birlikte Ethereum da 3900 dolar seviyesini aşağı kırması halinde düzeltme 3400-3200 dolar bölgelerine kadar devam edebilir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.