Küçük Turşucular Sokak Hayvanları İçin Üretti

Küçük Turşucular Sokak Hayvanları İçin Üretti

Minik EllerinÜrettiği Turşular Can Dostlarımız İçin Mamaya Dönüştü

Esenyurtlu miniklerin hünerli elleriylehazırladığı turşular, sokak hayvanları için mamaya dönüştü. Küçük turşucular,satıştan elde ettikleri gelirle kedi ve köpek maması aldı. Hayvan dostuçalışmalarıyla örnek olan Esenyurt Belediyesi, mamaları teslim alarak candostlarımıza ulaştırdı.

Esenyurt’ta anaokulu öğrencileri, sokak hayvanları için örnek birçalışma başlattı. Öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla turşu kurdu. Minikturşucular, hazırladıkları onlarca kavanoz turşuyu okullarının bahçesindesatarak, elde ettikleri gelirle sokakta yaşayan kedi ve köpekler için 1,5 ton mama aldı. Esenyurt Belediyesi ModernHayvan Bakımevi’nde düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılanöğrenciler, mamaları can dostlarımıza ulaştırılmak üzere belediye ekiplerineteslim etti. Mamalar, belediye ekiplerince sokak hayvanlarının beslenmenoktalarına bırakıldı.

“HayvanlarBizim En Yakın Dostumuz”

Etkinlikte turşucu miniklerle bir araya gelen Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Hayvanlar insanların en yakın en samimidostları. Onlar da bir dosta ihtiyaç duyarlar. İşte bu nedenle bizim hayvanlarısevmemiz, korumamız ve onlarla dost olmamız gerekiyor” dedi. Duyarlıdavranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Başkan Özer, okulyöneticilerine de plaket verdi.

“Bir BuçukTon Mama Bağışladık”

Her yıl farklı bir kampanyayla sokak hayvanlarına mama desteğindebulunduklarını söyleyen anaokulu müdürü Sevil Cengiz, “Bu yıl çocuklarımızlabirlikte turşu yaptık. Sonra bu turşuları ailelerimize sattık ve elde ettiğimizgelirle kedi köpek maması aldık. Bugün de çocuklarımızla hem barınağımızıziyaret ettik hem de 1,5 tonayakın mamayı yetkililere teslim ettik. Burada bizi çok güzel karşıladılar” diyekonuştu.

BarınaktaKeyifli Bir GünGeçirdiler

Duyarlı minikler, belediyenin çocuklara hayvan sevgisi aşılamakamacıyla düzenlediği Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde hem barınağıgezdi hem de onlar için hazırlanan gösterilerle doyasıya eğlendi. BelediyeninModern Hayvan Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte hazırlanan palyaçogösterileri, yüz boyama etkinlikleriyle keyifli bir gün geçiren çocuklar,hayvanları sevmeyi de ihmal etmedi.


9r6okviscnqfle0yunjwzqef.jpg

0kItasp4dglrwbwn3hlpc78x.jpg

gws8g9hvdcroxtqmfnvam0rq.jpg

qyfrIqeh504xnajw82g3vurb.jpg

f2ejndz5ltlv1rzq94yhbdwc.jpg

nufdvkdx5crlpjozy9h3ai6s.jpg

hznf2fg54wgsyvuorvjyqw0t.jpg

Ivstpj7hld4zlyxryfnbw3ot.jpg

m0f37z4xyegrivejztqu2v56.jpg

t27c1vojzui6qwskhs4f3hed.jpg

m0pvqzltlbsfkgjz6exjdvfk.jpg

bg5zzofls724abhy1tv9oxcr.jpg

6s2n9Irxudecdxk3jqab8jfq.jpg

d85exos2syvzvonkawlhIbb9.jpg

owrjj0kvhqm6137pex4lI9rz.jpg

4l2dbgwzfhsq3c0lgsodeap8.jpg

ydrzoia6kmlopvhugm9cw4fj.jpg

uonbdkc8ctxjqv6ofuwsjlia.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum