KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ GIDA BANKASI, DAYANIŞMA İLE BÜYÜYOR

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ GIDA BANKASI, DAYANIŞMA İLE BÜYÜYOR

Küçükçekmece Belediyesi Aralık 2020’de kurduğu Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahipleri ve yardımseverler arasında gıda, giysi, temizlik, yakacak ve hijyen ürünlerinin ulaştırılmasını...

Küçükçekmece Belediyesi Aralık 2020’de kurduğu Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahipleri ve yardımseverler arasında gıda, giysi, temizlik, yakacak ve hijyen ürünlerinin ulaştırılmasını sağlıyor. 

Gıda Bankası, son 3 ayda yaklaşık 1.500 ihtiyaç sahibi aileye 14.065 kilogram sebze meyve, 3 bin 100 parça tekstil ürünü ve çeşitli gıda malzemesi dağıttı.

Bağışlanan veya üretim fazlası tekstil ürünleri ile Küçükçekmece Belediyesi gıda mühendislerinin kontrolünden geçen insan sağlığına uygun her türlü gıdayı tedarik ederek, uygun şartlarda depolayan ve düşük gelirli ailelere ulaştırma amacı taşıyan Küçükçekmece Belediyesi, El Ele Yaşam Derneği ile iş birliği protokolü imzalayarak Gıda Bankası kurdu.

KEMAL ÇEBİ: "DAYANIŞMANIN GÜCÜYLE BİR SOFRA DA BİZ KURALIM" 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, şu açıklamayı yaptı:

“Hızla küreselleşen dünyada, pek çok alanda olduğu gibi kent yönetim biçimi ve anlayışında da değişim söz konusudur. Küçükçekmece Belediyesi olarak aktif, şeffaf, katılımcı bir belediyecilik yaklaşımı ile kent adaletini getirmek en büyük önceliğimizdir. Sosyal belediyecilik konusunda ise tüm imkansızlıkları bir kenara koyup, kaynaklarımızı seferber ettik. Aralık 2020’de açtığımız Küçükçekmece Gıda Bankası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çok daha hızlı ulaşmayı, ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz. Dayanışmanın ve sevginin geçtiği tek banka olarak nitelendirdiğim Gıda Bankası, hem israfla mücadeleye hem de yoksullukla mücadeleye destek oluyor. Hedefimiz Gıda Bankasıüzerinden kurduğumuz bu dayanışma ağını genişletmek ve güçlendirmek. İlerleyen aylarda ihtiyaç sahibi komşularımızın istedikleri ürünleri alabilecekleri bir çalışmanın da hazırlıklarının sonuna yaklaştık. Gıda Bankamıza bağlı marketler açacak ve ihtiyaç sahibi komşularımız istedikleri ürünleri rahatlıkla alabilecekler. Kimsenin mağdur kalmaması, bir şey isterken mahcup olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Benim bir hayalim var, yüzü gülen bir Küçükçekmece. İnsanların yüzü gülsün, mutlu olsun istiyorum.”

BAĞIŞLAR, RESMİ YÖNETMELİKLERE UYGUN ŞEKİLDE GERÇEKLEŞİYOR

Gıda Bankası’na yapılan tüm bağışlar, tamamen resmi ve yönetmeliklere uygun olarak gerçekleştiriliyor. Gelir Vergisi Kanunu’nun 40. Maddesi ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 89. maddesi kapsamında, Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, bağışlanan ürünlerin maliyet bedelinin tamamı, yıllık beyanname ile bildirilen gelirden indiriliyor.

Gıda Bankası’na bağışta bulunmak isteyenler, Küçükçekmece Belediyesi’ne 444 4 360 numaralı telefondan ulaşarak İyilik Merkezi’ne başvuruda bulunabilir. Tüketilmesinde sağlık açısından bir sakınca olmayan, paketleme ya da etiketleme hatası yüzünden satış değerini yitirmiş, gıda, giysi, temizlik yakacak ve hijyen ürünleri ile stok fazlası, mevzuattaki değişikliklerden dolayı geri alınan, üretim hatası nedeniyle perakende sisteminde kabul edilemeyecek ürünleri, Küçükçekmece Belediyesi Gıda Bankası’na bağışlayabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.