M. Alpay Özoğul Koşusu'nu Queimada Grande kazandı

M. Alpay Özoğul Koşusu'nu Queimada Grande kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı M. Alpay Özoğul Koşusu'nu, Hüseyin Nafiz Şengül'ün sahibi ve yetiştiricisi olduğu Queimada Grande (Luxor - Nightingale / Pivotal) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Hakan Çelik'in antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki doru erkek safkan bu neticeyle birlikte 14. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi geçen senenin galibi Age Of Fire olurken, Timelord üçüncü, Qualizto dördüncü, Arslan da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Queimada Grande için bitiriş derecesi 1.55.34 olurken, farklar Boyun - 3 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Hakan Çelik'e ödülünü merhumun yeğeni Mehmet Uçan verdi.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Alim Melih Kura da katıldı.
 

M. Alpay Özoğul

1937 yılında İstanbul'da doğan M. Alpay Özoğul, uzun yıllar yöneticilik yaptığı Shell Türkiye'den emekli oldu. Ardından 20 yıl boyunca otomotiv yakıt pazarlama alanında çalıştı. 1960'lı yıllarda atçılık camiasıyla tanışan Özoğul, sahibi olduğu atlarla önemli yarışlar kazandı. Uzun bir süre yetiştiricilikle de uğraştı. Lady Rose isimli safkanıyla 1990 yılı G1 Kısrak Koşusunu kazandı. Ayrıca yetiştirdiği ve koştuğu Hülyalım ve Nihavent gibi safkanlarla birçok Grup koşuyu kazanma ve tabela yapma başarısı gösterdi. 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Özoğul, 1998 yılında Yönetim Kurulunda görev aldı. 2007 yılında aramızdan ayrılan M. Alpay Özoğul'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

v2hgxo7ckszmx3m4gephqzbn.jpg

dp3qlmmk6vws9qtrbya5sduI.jpg

mdt0rap17ugw4xcpI5bzutil.jpg

u51hcmqcaveqyrbn4erpsugk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.