M. Kaya Erkkul Koşusu'nun galibi Jawinger oldu

M. Kaya Erkkul Koşusu'nun galibi Jawinger oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış 2100 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı M. Kaya Erkkul Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Tuğba Yücelenmiş'in sahibi olduğu Jawinger (Smart Robin - Trace / Mountain Cat) pistten galibiyetle ayrıldı. Saraçoğlu Hayvancılık Tar. Gıd. İnş. Tur. Ltd. Şti. yetiştirmesi, İbrahim Bekiroğulları'nın antrenörlüğünü üstlendiği 6 yaşındaki doru iğdiş safkanın elde ettiği netice yarış yaşamının 13. galibiyeti olarak kayıtlardaki yerini aldı.

İstanbul'da günün 7. yarışını Altınsima ikincilikle noktalarken, Iron Sky üçüncü, Kocavezir dördüncü, King Bora da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Jawinger için bitiriş derecesi 2.10.24 olurken, farklar 3,5 Boy - 2,5 Boy - 9 Boy - 6 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör İbrahim Bekiroğulları'na kupasını merhumun eşi Oya Erkkul verdi.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Denetim Kurulu Üyemiz İlyas İlbey, Asli Üyelerimiz Yaman Zingal, Cüneyt Çalıcıoğlu ve Mete Albayrak ile davetliler de katıldı.
 

M. Kaya Erkkul

 

1939 yılında İstanbul'da doğan M. Kaya Erkkul, 1986 yılında sahibi olduğu Akide isimli safkanla yarışçılığa başladı. Silivri'de bulunan çiftliğinde uzun yıllar yetiştiricilik yaptı. G1 koşu galipleri Fair Tail ve Sümen başta olmak üzere, Fairson, Barbarize, Gale, Mountainer, Marquise, Harbinger, Boat Race ve Bride Maid gibi birçok başarılı safkan yetiştirdi. 1997 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Erkkul, aynı yıl yetiştiricisi ve sahibi olduğu Fair Tail isimli safkan ile Gazi Koşusu'nu kazandı. 2005 yılında aramızdan ayrılan M. Kaya Erkkul'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

c2dlhy5ze3emvtxaglyb8xni.jpg

w4i6y3ctukmcajfvqbgrylzw.jpg

clgyywgq0nsu4wptlc93kme2.jpg

eIny5vef2pojcp4xr6tvdz0g.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.