Madımak’ta Katledilenler Türkülerle Anıldı

Madımak’ta Katledilenler Türkülerle Anıldı

Madımak Katliamının 31. yılında hayatını kaybeden aydınlarEsenyurt’ta anıldı. Aydınlık bir Türkiye’nin yaratılması ve toplumsal barışıngüçlendirilmesi amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, türküler söyleyerekhayattan koparılan 33 canı andı.

Esenyurt Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenenPir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde katledilen canlar içinanma programı düzenledi. Esenyurt Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndegerçekleştirilen anma programına Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer’in yanı sıra Hasret Gültekin’in eşi Yeter Gültekin, Berkin Elvan’ın annesiGülsüm Elvan, dernek başkanları, STK’lar, cemevi başkanları ve çok sayıdaEsenyurtlu vatandaş katıldı. Katliamda hayatını kaybeden 33 canın türkülerleanıldığı programda, aydınların hayatını anlatan sunum duygu dolu anlara sahneoldu.

 “Canlarımızı Bugün “Hasret”Le Anıyoruz”

Madımak Katliamının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen,yaşananların hâlâ dün gibi akıllarda olduğunu söyleyen Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Çok kıymetli konuklar, bugün burada toplananherkesi Berkin adına, Hasret Gültekin adına ve onların olanca ateşiyle,sevinciyle, sıcaklığıyla, insancıllığıyla selamlıyorum. Bugün buradadüzenlediğimiz etkinlik bizler için çok önemli. Bu olayı unutturmamak gibitarihi bir misyonumuz var. Bizim bu katliamı kendi çocuklarımıza,çocuklarımızın çocuklarına aktararak geleceği daha aydınlık yapabilmek içingerçek bir tarih bilincini yaratmamız gerekir. O nedenle bu toplantı son dereceönemli. Bu toplantıyı, bu salonda, 21 yıldır yasaklı olan ama biz görevegeldikten sonra onurla adını iade ettiğimiz Nazım Hikmet Salonu'nda yapmamız daayrıca bizler için çok değerli. Bugün tabii ki hepimiz çok duyguluyuz. Elbetteki insan sadece sevinçleriyle değil, aynı zamanda acılarıyla da insandır veinsan en çok acıları ve sevinçleri yaşadığı zaman insanlaşır. Biz de bugünSivas'ta yakılan 33 canımızın acısıyla, bu acıyı paylaşarak gelecekte dahaaydınlık bir Türkiye yaratmak için buradayız. Çünkü bazen acılardan büyükumutlar, büyük sevinçler çıkar. Biz de canlarımızı bugün bu hasretle anıyoruz.Madımakta yakılan canlarımızın acılarını, ateşlerini kendi bedenlerimizdehissediyoruz. Bu salondaki herkes bunu hissediyor, Türkiye'nin aydınlıkyüzleri, Türkiye'nin aydınları bunu hissediyor.” dedi.

“Her ZamanYüreğimizde Yaşayacaklar”

Konuşmasında Sivas Katliamında hayatını kaybedenlerin yüreklerdeyaşayacağının vurgusunu yapan Başkan Özer sözlerine şöyle devam etti:“Sorumluluk müdahale etmeyi gerekir ama müdahale etmek riskli bir iştir vebedeli ağırdır. İşte aydın olmanın önemi burada devreye girer. Aydın olmak; gerekirserisk yüklenmek pahasına müdahale etmeyi, aydınlık yarınlar için kendini feda etmeyi göze almaktır. Sivas'ta yananinsanlar; kendi kişisel çıkarları için orada değil, çocuklarımız daha güzel,daha aydınlık bir ülkede yaşasınlar diye ordalardı. Bu ülkeye aydınlık mutlakahakim olacaktır ve o insanların ruhu ancak o zaman şad olacaktır. O yüzdenzalimler aydınlardan haz etmezler değerli dostlar. Onlardan korkarlar. O yüzdenülkelerin hapishaneleri demokrasi mücadelesi yürüten aydınlarla dolmuş. Kimse okaranlık yüzlerin isimlerini bile hatırlamıyor fakat yakılanlar ilelebet bizimyüreğimizde yaşayacaklardır.”

“ZalimlereKarşı Mazlumların Yanında Duracağız”

Yaşamında bu güne kadar hep mazlumların yanında yer aldığınıaçıklayan Prof. Dr. Ahmet Özer; “Kıymetli konukla, insan yaşadıkları ilemeydana gelir. Mucizevi doğum ile ihtişamlı ölüm arasındaki yaşam aslındasıradan bir tekrardan ibarettir. Fakat bundan anılası bir ömür çıkarırsanızişte o zaman her şey değişir. Bunu gerçekleştirenler yaşamından daha büyükamaçlara bağlananlardır ve dünyanın bendini bunlar döndürürler. Bunun için ışıkyakmak isterler. Ancak ışığın düşmanı çoktur. Bu da zulmü yaratır. O nedenledünyada zalimler var, mazlumlar var. Kısa bir süre için zalimler güçlü vekazanmış gibi görünebilirler ama emin olun, dünya döndükçe hep mazlumlarkazanacaktır. O nedenle bizler de zalimlere karşı mazlumların yanındaduracağız. Bunun için yenilmeyeceğiz. Herkesin mücadeleye devam etmesigerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Sivas Katliamında hayatını kaybedencanlarımızı büyük bir hasretle, saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Çocuklarımızındaha aydınlık bir Türkiye’de yaşamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

hlekkaogpoqn13h0s5Ieyvja.jpg

tjcbdsqlplrpmhadka31qeI9.jpg

yc1gqkfuls05dxxzsuoatcne.jpg

eeogqwvnqzfbakg1cf0z56pr.jpg

iytru6lexjv4bq8tp2mx5zcf.jpg

ztopeyww5iqrgf8achtkgnzd.jpg

cwpjgvtz70jz3kaqhndm4yuI.jpg

c8qek4qmb29Iirtgjve56mba.jpg

gycf0zIejs9sltjkvxnfm8lt.jpg

36kcgmlgxycepauh7lfnqsiy.jpg

i7fkzcyktm9bvf1ovp52eudj.jpg

dqapgbcxoznwhje6gu4x9vaj.jpg

b5lmmb2wusIgphfqj1scv0ut.jpg

Idk1gl5xnuh2xcqep6l8g4pb.jpg

vo5bjw6hzugpyrnue1dls3cy.jpg

3hi1dgmIzrrpocqmo9xwkyua.jpg

sagim8eqoetkj9a5lunbrh2p.jpg

pgyozqck8rngha0vzusf56ot.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.