MALKARA BELEDİYE BAŞKANI YURDAKUL: ÜRETİCİYİ AYAĞA KALDIRMAZSAK HER ŞEYİİTHAL EDEN, DIŞARIYA BAĞIMLI BİR TÜRKİYE'DE YAŞAMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

MALKARA BELEDİYE BAŞKANI YURDAKUL: ÜRETİCİYİ AYAĞA KALDIRMAZSAK HER ŞEYİİTHAL EDEN, DIŞARIYA BAĞIMLI BİR TÜRKİYE'DE YAŞAMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

Tekirdağ Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Üzülerek söylüyorum her yıl bir köyün ürettiği sütün yüzde 20, yüzde 30 hatta yüzde 30,5'e varan oranlarda...

Haber: EDDA SÖNMEZ- OKTAY YILDIRIM / Kamera: ADEM KARABAYIR 

Tekirdağ Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Üzülerek söylüyorum her yıl bir köyün ürettiği sütün yüzde 20, yüzde 30 hatta yüzde 30,5'e varan oranlarda geriye düşmüş olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi ne? İnsanların artık bir şekilde hayvancılıktan mutlu olmaması ve orada çektikleri çileye karşılık istedikleri refahı bulamamaları ve zor günler geçirmeleri, zor günler yaşamaları. Üreticiyi ayağa kaldırmazsak, her şeyi ithal eden, tamamen dışarıya bağımlı bir Türkiye'de yaşamak zorunda kalacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Avrasya Gösteri Merkezi'nde 30 Eylül günü geniş katılımla başlayan "CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi"nin üçüncü gününde CHP'li 160 belediye ve 300 kooperatifin açtığı stantlarda yerel ürünlerin tanıtımı sürüyor. 

Ulaş Yurdakul, Malkara'da hayata geçirdikleri projeler ve "Tarımsal Kalkınma Zirvesi" ile ilgili olarak ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Yurdakul, şunları söyledi:

“MALKARA ÜRETİM YAPAN, ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE KATKI VEREN BİR YERLEŞİM MERKEZİ: Malkara 73 kırsal mahallesi olan bir yerleşim merkezi. 800 bin dönümün üzerinde ekilebilir tarım arazisi olan, 50 binin üzerinde büyükbaş hayvan varlığı 40 binin üzerinde küçükbaş hayvan varlığı olan, etiyle, sütüyle her türlü tarım ürünü ile özellikle buğday, ayçiçeği başta olmak üzere ciddi anlamda ülkemizin ekonomisine katkı veren, üretimi yapan bir yerleşim merkezi. Biz de Malkara Belediyesi olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tarıma ve hayvancılığa yönelik, özellikle kırsal alandaki ekonomiyi desteklemek adına birçok projeye imza attık. 7 yıldır bununla ilgili gayretli çalışmalarımız var. Bu dönem bu projelerimizi taçlandırdık. Nasıl taçlandırdık. Malkara'da kurulan kadın kooperatifiyle birlikte hayata geçirdiğimiz projelerle taçlandırdık.

GAYEMİZ KADINLARIN ÜRETEREK HEM EKONOMİDE HEM DE YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLMALARI: Bizim amacımız, gayemiz kadınların üreterek hem ekonomiye hem de gündelik hayata katkı sunarak kendi ekonomik özgürlüklerini ele alıp üretimde söz sahipleri oldukları gibi ekonomide de yönetimde söz sahibi olmaları. Bunun için kadın kooperatifimiz ile birlikte güzel işler yapmaya başladık. 6 ayda ciddi bir yol kat etti kadın kooperatifimiz. Umuyorum ki birçok yerdeki kadınlarımıza örnek olacak çalışmaları gerçekleştirecekler. Ve marka değerlerini büyüterek devam edecekler. 

PAYDAŞLARIMIZLA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUZ: CHP’li belediyeler ve Millet İttifakı tarafından aday gösterilip seçilen belediyelerin yaptığı güzel uygulamaları burada görüyoruz. Paydaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bizim göremediğimiz, onların gördüğü veya onların göremediği bizim gördüğümüz, nasıl işler olabilir diye bunları paylaşıyoruz. Bunun mutlaka ortak aklı geliştirmek suretiyle ayrı bir değer katacağını düşünüyorum. Bugün zaten yaşadığımız en büyük sıkıntıların başında gelen konu ortak aklın gelişmemesi, tek bir akılla birçok işin idare edilmesi, sevk edilmesi. Biz doğruyu ortak akılla bulabileceğimizi inanan insanlarız. Bu yüzden bu fuarlar bizim için çok anlamlı. Hem kendimizi tanıtmak hem değerlerimiz ortaya koymak adına hem de ortak aklı bularak daha doğru şekilde vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve hizmet etmek manasında. 

İNSANLAR HAYVANCILIKTA MUTLU DEĞİL: 70 tane köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezimiz var. Bunların hepsi de ciddi bir şekilde hayvancılık yapıyor. Biz de zaman zaman hem Belediye Başkanlığı makamından dolayı hem de dostlarımız, arkadaşlarımız olduğundan dolayı bu köylerimizi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerimizi dolaşıyoruz, geziyoruz. Üzülerek söylüyorum, her yıl bir köyün ürettiği sütün yüzde 20, yüzde 30, hatta yüzde 30,5'e varan oranlarda geriye düşmüş olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi ne? İnsanların artık bir şekilde hayvancılıktan mutlu olmaması ve orada çektikleri çileye karşılık istedikleri refahı bulamamaları ve zor günler geçirmeleri, zor günler yaşamaları. Bunun devamında ne olacak? Devamında biz buna destek olmazsak, üreticiyi ayağa kaldırmazsak, her şeyi ithal eden, tamamen dışarıya bağımlı bir Türkiye'de yaşamak zorunda kalacağız. Bizim üzerimize düşen görev, yerel yönetimler olarak üreticinin sürekli yanında olmak, biz de bunu gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.