Merhum Asli Üyelerimiz Dinçer Cebeci, Fethi Atan ve M. Ziya Adalar'ı saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyelerimiz Dinçer Cebeci, Fethi Atan ve M. Ziya Adalar'ı saygıyla anıyoruz

Dinçer Cebeci Koşusu (KV-8) - 19.30

2004 yılında hayatını kaybetmiş olan merhum Asli Üyemiz Dinçer Cebeci adına koşulacak yarışta, 3 yaşlı safkan İngiliz tayları 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte boy gösterecek.


2023 yılı galibi Anadolu Koparan

2024 yılı Dinçer Cebeci Koşusu'nda; Attalos, John Abruzzi, Arasın Aslanı, Asmar Dubai, Berazzi, Borrego, Crossover, Heybetli Tay, Magnetic Storm, Oğlumsun, Ride The Lightning, Tale Of The Dream ve War Comander isimli safkanlar start alacak.

Dinçer Cebeci

1938 yılında Düzce'de doğan Dinçer Cebeci, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından avukatlık yapmaya başladı. Genç yaşlarda atçılığa ilgi duyan Cebeci, birçok yarış atı yetiştirerek sahalarda at koştu ve önemli kupaların sahibi oldu. 1988 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulları'nda Genel Sekreter ve Muhasip Üye olarak görev alan Cebeci, Kulübün basın sözcülüğünü de yaptı. 2004 yılında aramızdan ayrılan Dinçer Cebeci'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


Fethi Atan Koşusu (KV-8) - 20.00

2010 yılında aramızdan ayrılan Asli Üyemiz merhum Fethi Atan'ı anacağımız mücadelede 3+ yaşlı safkan İngiliz atları 2100 metre mesafe sentetik pistte birincilik mücadelesi verecekler.


2023 yılı galibi Cheeky Son

2024 yılı Fethi Atan Koşusu'na; Jefe De Jefes, Jawinger, Koca Seyid, Timelord ve Cool Star iismli safkanlar katılacak.

Fethi Atan

1935 yılında Kocaeli'nde doğan Fethi Atan, 1951 yılında ticaret hayatına atıldı. 1955 yılında Atan Kardeşler Otobüs İşletmesi A.Ş.'yi kurdu. Uzun yıllar bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. Genç yaşlardan itibaren atçılıkla da ilgilenen Atan, Kocaeli'nin Ketence ilçesinde bulunan harasında at yetiştiriciliği yaptı. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1982 -1983 yıllarında Muhasip Üye, 1986 yılında ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2010 yılında aramızdan ayrılan Fethi Atan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

M. Ziya Adalar Koşusu (KV-8/DHÖW) - 20.30

2021'de yaşama veda eden Asli Üyemiz merhum M. Ziya Adalar adına koşulacak yarış 10 Mayıs Cuma günü İstanbul programının bir diğer önemli mücadelesi olacak. 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulacak yarış Veliefendi Hipodromu'nun sentetik pistinde gerçekleştirilecek.


2023 yılı galibi Katıoğlu

2024 yılı M. Ziya Adalar Koşusu'na geçen yılın galibi Katıoğlu ile birlikte Kapriz, Aşkartay, Demirberke ve Yiğitkardeş isimli safkanlar katılım gösterecek.
 

M. Ziya Adalar

1943 yılında İstanbul'da doğan Ziya Adalar, İstanbul İktisadi ve İdari İlimler Akademisi Dış Ticaret ve Turizm Bölümü'nden mezun oldu. Gümrük Danışmanlığı yapan Adalar, 1974 yılından itibaren atçılık ve yetiştiricilik faaliyetlerinde bulundu. Yetiştirdiği ve koştuğu, Uçanbey, Hard Baby, Karasevda, Krem gibi safkanlarıyla birçok grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Adalar, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı. 2010 - 2017 yılları arasında IFAHR - Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2021 yılında aramızdan ayrılan M. Ziya Adalar'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

sr7ybjw6rxg0lhhmccsi5uvk.jpg

d6maskj1fIfgexkicalcv03t.jpg

nckcqhdjliuuoormypa8hgyz.jpg

9I6ytkshuzqynvcxmg2r3dw0.jpg

2xasmrcdco4jxopbjymfhla3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.