Merhum Asli Üyelerimiz F. Derya Beşikçi ve M. Muhlis Akalın'ı saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyelerimiz F. Derya Beşikçi ve M. Muhlis Akalın'ı saygıyla anıyoruz

F. Derya Beşikçi Koşusu (KV-8/D) - 19.30

2009 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum F. Derya Beşikçi adına koşulacak mücadele, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1400 metre mesafe çim pistte yapılacak.


2023 yılı galibi Anarres

2024 yılı F. Derya Beşikçi Koşusu'na; Alkız, Bella Mi Amore, Beta Orionis, Cansucan, Giz, Light Of Liberty, Mangusta, Mindpower, Mitros On Fire, My Little Girl, Queen Of Happiness, She Is Approved, Sultans Spirit, Sumel Kızı ve Sweet Sacrifice isimli safkanlar katılacak.

F. Derya Beşikçi

1955 yılında İstanbul’da doğan F. Derya Beşikçi, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitimini sürdürürken iş hayatına atıldı. Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapan Beşikçi, 1981 yılında ortaklarıyla birlikte Reklamevi’ni, ardından 1982 yılında Ofset Yapımevi’ni kurdu. Sahibi ve ortağı şirketlerde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Gazi Koşusu’nu kazanan Mayide isimli kısrak ile atçılığa başladı. 1996 yılında kendi harasını kuran Beşikçi, Tenedos, Rokoko, Manali, Bebek Cafe, Sinyor Sassi, On Footh Trouble, Dr Lucky gibi başarılı safkanları sahamıza kazandırdı. 2002 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2009 yılında aramızdan ayrılan F. Derya Beşikçi’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

M. Muhlis Akalın Koşusu (KV-8/D) - 20.30

2017 senesinde kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum M. Muhlis Akalın adına düzenlenecek yarış, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşulacak.


2023 yılı galibi Cheeky Son

2024 yılı M. Muhlis Akalın Koşusu'nda şu safkanlar boy gösterecek; Anabella, The Beautiful Ece, Khan Khan Baby, Lavender, Operasyon ve Paper Queen.

Dr. M. Muhlis Akalın

1920 yılında Erzurum’da doğan M. Muhlis Akalın, 1944 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden askeri doktor olarak mezun oldu. Birçok askeri birlikte kıta sağlığı görevlerinde bulunan Akalın, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ne atandı. Ardından Nato ve De Gaulle burslarını kazanan Muhlis Akalın, yurt dışında endokrinoloji üzerine bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yaptı. Mesleki kariyeri boyunca yurt içi ve yurt dışında birçok konferansa katılarak bilimsel çalışmalarını sundu. 1982 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2017 yılında aramızdan ayrılan Tabip Albay M. Muhlis Akalın’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

l5aytdnpgmrzq06oiycv2xkz.jpg

boxrnvfIq7utpsdwkc35uznk.jpg

zbahkowcmrkznyal3yhvsxjb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.