MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ESKİÜNİVERSİTE HASTANESİNİÖĞRENCİLER İÇİN MİSAFİRHANEYE ÇEVİRİYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski Tıp Fakültesi Hastanesi’ni üniversite öğrencilerinin konaklayabileceği misafirhaneye dönüştürüyor. Öğrencilerin kalacak...
Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski Tıp Fakültesi Hastanesi’ni üniversite öğrencilerinin konaklayabileceği misafirhaneye dönüştürüyor. Öğrencilerin kalacak yer sorununa çözüm olarak dönüşümü başlatılan misafirhane, 3 ve 4’er kişilik odalardan oluşacak ve 120 yatak kapasitesine sahip olacak. Özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun 1’er kişilik 5 engelsiz odanın da olacağı misafirhanenin 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı bir televizyon programında Mersin’de öğrencilerin kalacak yer sorununa çözüm üretmek için çalıştıklarını vurgulayarak, Gülnar’dan sonra merkezde de çalışmalar sürdürdüklerini söylemişti. Başkan Seçer, “Özellikle bu yurt krizinden sonra merkezde de yeni bir yurt yapımı devam ediyor bizde. 120 yataklı” açıklamasında bulunmuştu.
DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI SÜRATLE DEVAM EDİYOR
Merkezde bulunan ve eskiden Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılan binayı dönüştürmek için çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk olarak iç duvarları yıkarak, yeni pencere yerleri açtı. Misafirhane planına göre yeni duvarlar örülen binaya elektrik boruları ve yangın borularını da döşeyen ekipler, ısı yalıtımı için gaz beton kullandı. Hijyenik olması için oda içleri pvc ile kaplanıp, koridor ve ıslak zeminlere de seramik döşenecek. Çalışmaların son aşamasında asansör ve klima sistemleri yapılacak.
SOSYAL ALANLARI İLE TAM KAPSAMLI BİR MİSAFİRHANE
Misafirhanenin zemin katında revir, güvenlik odası, bavul odası, misafir odası, çamaşır odası, çay ocağı, yönetim odası, 2 adet grup çalışma odası ve kütüphane olacak. Yatakhane katının her birinde 7 oda yer alacak. Misafirhanede 25 adet 4 kişilik oda, 5 adet 3 kişilik oda, 5 adet 1’er kişilik engelsiz oda bulunacak. 4 kişilik odalar 32 metrekare, 3 kişilik odalar 25 metrekare, engelsiz odalar ise 13 metrekare olarak belirlendi. Teras katında ise 2 adet camekanlı kapalı oturma alanı ve 1 adet açık oturma alanı bulunacak.
Binanın iç tasarımına ilişkin bilgi veren mimar Mehmet Necati Yenigün, 6 katlı binanın yatakhane katlarında 7 oda bulunduğunu belirterek, “Zemin ve beş kat. En üstte de teras katımız mevcut. Zemin katımızda; kütüphane, revir, çamaşır odası, müdür odası ve grup çalışma odası bulunuyor. Diğer katlarımız tip planındadır. 1’den 5’e kadar aynı olup, her bir katta 7 oda bulunuyor. Binamızın en üstünde, terasta 2 tane kapalı, 1 tane de açık oturma alanımız mevcut. Terasta kapalı alanın bir tanesinde kantinimiz var” dedi.
“İÇERİDEKİÇALIŞMALARIN ARDINDAN DIŞ CEPHEMİZİN DÖNÜŞÜMÜNE BAŞLAYACAĞIZ”
İlk olarak yeni pencere yerlerinin açıldığını belirten Yenigün, duvarların örülerek elektrik tesisatının döşenmeye başlandığını söyledi. Yenigün, her detayı düşündüklerini belirterek, “Isı yalıtımını daha iyi sağlamak için duvarlarımızda gaz beton kullanıyoruz. Duvarlarıördükten hemen sonra yangın splitlerimizi ekledik. Elektrik için hat çekilmeye başlandı” diye konuştu.
Yenigün, binanın içerisindeki çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak, dış cephe dönüşümüne başlayacaklarını söyledi. Yenigün, kullanılan malzemelere dikkat çekerek, “Koridorlarımıza alçı pan, içerilere ise taş yünü asma tavan uygulaması yapacağız. Odalarımızın zeminlerine pvc kaplama, koridorlarımıza ve ıslak zeminlerimize ise seramik kullanacağız. Bu işlemlerden sonra dış cephemizin dönüşümüne başlayacağız. Dış cephemizde onaracağımız bazı yerler var. Ondan sonra boyamızı yapıp dış cephemizi bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.