MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN "BİR TUTAM MUTLULUK" PROJESİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN "BİR TUTAM MUTLULUK" PROJESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından dezavantajlı bölgelerin çocuklarına yönelik başlatılan "Bir Tutam Mutluluk" projesi, her geçen gün daha fazla çocuğa...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından dezavantajlı bölgelerin çocuklarına yönelik başlatılan "Bir Tutam Mutluluk" projesi, her geçen gün daha fazla çocuğa ulaşıyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerin ve mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik gerçekleştirilen projede, ekipler çocuklarla oyunlar oynuyor, şarkılar söylüyor ve sportif faaliyetlerde bulunuyor. Proje kapsamında ekipler ailelerin ihtiyaçlarını saptayarak temel ihtiyaç desteği de sağlıyor.

PROJEDEN 13 MAHALLEDE TOPLAM 1.135 ÇOCUK FAYDALANDI

Dezavantajlı mahallelerde, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirme konusunda yoksunluk yaşayan çocukların kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ekipleri, çok sayıda çocuğun hayatına dokunuyor. Eğlenceli ve güzel zaman geçiren çocuklar iz bırakacak anılar biriktiriyor.

Ekipler, proje kapsamında Tarsus’ta Adanalıoğlu Mahallesi çadır bölgesinde 150, Atalar Mahallesi çadır bölgesinde 25, Çayboyu Üç Çadır Bölgesi’nde 90, Çayboyu Mahallesi’nde 60, Yeşiltepe Mahallesi’nde 150, Kargılı Mahallesi çadır bölgesinde 80, Çiçekli Mahallesi çadır bölgesinde ise 10 çocukla buluştu. Yenişehir Çavak Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe ise Emirler, İnsu, Kocahamzalı, Işıktepe ve Çukurkeşlik’ten getirilen toplam 230 çocuk katıldı. Ekipler, Akdeniz’de Parmakkurdu Mahallesi’nde 100, Puğkaracadağ Mahallesi’nde 30, Erdemli ilçesi Sarıkaya Mahallesi’nde 30, Sorgun’da 70, Karayakup’ta 50, Silifke ilçesi Kurtuluş Mahallesi çadır bölgesinde 60 çocuk olmak üzere toplam 1.135 çocuğa mutluluk dağıttı.

Devinimsel dans, zumba ve geleneksel sokak oyunlarının oynadığı etkinlikte çocuklar, kaliteli zaman geçirip eğlenirken, aynı zamanda yaşıtları ile de sosyalleşme olanağı buluyor.

TÜM İHTİYAÇLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

Ekipler, yalnızca çocuklara yönelik çalışmalar yapmıyor. Alanda gerçekleştirilen aile ve muhtar görüşmeleri ile ihtiyaçlar da tespit ediliyor. Özellikle çocukların ve kadınların genel ihtiyaçları hakkında gözlem yaparak çözüm üreten ekipler, saptadıkları ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren ihtiyaçlarla ilgili müdahalelerde bulunuyor. Diğer kamu ve kuruluşları ilgilendiren ihtiyaçlar ise ilgili birimlere aktarılıyor.

Ekipte bulunan sağlık personeli, alanda temel sağlık ihtiyaçlarını tespit ederken; avukat, kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları konusunda da farkındalık çalışması yapılıyor. Öğretmenler ile çocukların ve ailelerin bölgesel ihtiyaçları tespit edilirken, psikolog ile bölge halkının temel psikolojik sorun ve gereksinimleri belirleniyor. Gerçekleştirilen etkinliğin sonunda alandaki aile ve çocuklara hijyen kiti, kitap, süt, oyuncak ve ihtiyaç halinde kıyafet dağıtımı yapılıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.