MİLAS'TA 41 YILLIK HÜKÜMET KONAĞI’NIN YIKIMINA KARAR VERİLDİ

MİLAS'TA 41 YILLIK HÜKÜMET KONAĞI’NIN YIKIMINA KARAR VERİLDİ

Muğla’nın Milas ilçesinde, içerisinde birçok kamu birimini barındıran Milas Hükümet Konağı’nın yıkımına karar verildi. Binada hizmet veren kamu kurum...

MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde, içerisinde birçok kamu birimini barındıran Milas Hükümet Konağı’nın yıkımına karar verildi. Binada hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları 1 ay içerisinde binayı terk edecek.

Muğla’nın Milas ilçesinde 1980 yılında Atapark’ın yanında inşa edilen, zaman zaman tadilat işlemi gören Milas Hükümet Konağı Binası’nın yıkılması için karar çıktı.

Milas Kaymakamlığı ve Kaymakamlığa bağlı Milas Mal Müdürlüğü, Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Milas İlçe Nüfus Müdürlüğü, Milas Tapu Müdürlüğü, Milas Kadastro Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile Milas Turizm Danışma Bürosu’na hizmet verdiği Milas Hükümet Konağı’na geçmiş yıllarda asansör yapılması için başlatılan girişimlerin ardından, binanın öncelikle güçlendirilmesi gerektiği üzerine, tadilat kararı alınmış; 2016 yılı içerisinde de bu tadilat yapılmıştı.

Yapılan tadilat çalışmasının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra, bina için bu kez yıkım kararı verildi.

KARAR, KURUMLARA BİLDİRİLDİ

Milas Kaymakamlığı, yıkım kararını binada hizmet veren kurum yöneticilerine bildirdi. Resmi yazıda, şu duyuru yapıldı:

“İçişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yazısı ile ilçemizde Hükümet Konağı olarak hizmet veren bina 30 gün içerisinde boşaltılarak yıkımı gerçekleştirilecek. Bu hususta kurumunuzca verilmekte olan hizmetlerde herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek şekilde Hükümet Konağı’nın 30 gün içerisinde boşaltılması rica olunur.”

YETERSİZ OLDUĞU İÇİN EK BİNA YAPILMIŞTI

Milas Hükümet Konağı’nın yetersizliği ve bazı kamu kurumlarının dışarıdan kiralanan binalarda faaliyet gösterdiği gerekçesiyle yeni bina arayışına girilmiş, mevcut Hükümet Konağı’na ek bina yapılması için 2007 yılı başında dönemin Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Milas Mal Müdürü Mehmet Çoban, Tapu Sicil Müdürü Demircan Koç, Kadastro Müdürü Şerif Arslan ve Milas Mimarlar Odası Başkanı Tevfik Demir’den oluşan bir komisyon oluşturulmuştu.

Oluşturulan bu komisyon tarafından devletten hiçbir yardım almadan, yerel imkanlarla mevcut bina kadar ek bir bina yaptırılmış ve mevcut Hükümet Konağı da tadilattan geçirilerek çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulmuştu.

DAHA ÖNCE DE TADİLATLAR YAPILDI

Öte yandan, Hükümet Konağı’nın koridorları ve merdivenlerinde tadilat çalışmaları yapılmıştı. Ayrıca Tapu Müdürlüğü ile daha önce Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan katta önemli derecede tadilat çalışması yapılarak yeni görünüme kavuşturulmuştu.

Daha önce yıkım kararı alınan Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilgili sürecin devam ettiği belirtildi, emniyet müdürlüğü için yeni bir bina yapılacağı açıklandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.