MOBİL OYUNLARA 6 AYDA 44 MİLYAR DOLAR HARCANDI

MOBİL OYUNLARA 6 AYDA 44 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Küresel mobil uygulama harcamaları 2021'in ilk yarısında yüzde 24'ten fazla artarak 65 milyar dolara yaklaştı. Bu dönemde mobil oyunlara toplamda 44,7 milyar dolar harcandı.

Küresel mobil uygulama harcamaları 2021'in ilk yarısında yüzde 24'ten fazla artarak 65 milyar dolara yaklaştı. Bu dönemde mobil oyunlara toplamda 44,7 milyar dolar harcandı.

Araştırma şirketi Sensor Tower tarafından hazırlanan rapora göre, 2021'nin ilk yarısında App Store ve Google Play Store'daki uygulamalara 64,9 milyar dolar harcandı. Rapora göre, 2020 yılının aynı döneminde elde edilen gelire kıyasla yüzde 24,8'lik artış oldu. 2021 yılının ilk yarısında App Store'da 41,5 milyar dolar, Google Play Store'da ise aynı dönemde 23,4 milyar dolar harcandı.  Yılın ilk yarısında dünya genelinde yaklaşık 72,5 milyar mobil uygulama indirme işlemi gerçekleşti. Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 71,3 milyardı.

MOBİL OYUN HARCAMALARI YÜZDE 18 ARTTI

Mobil oyunlarda küresel tüketici harcamaları, 2021'in ilk altı aylık döneminde yüzde 17,9 artışla 44,7 milyar dolara ulaştı. App Store’da, yıllık 13,5 artışla 26 milyar dolarlık oyun içi harcama gerçekleşti. Google Play'in pazarı Apple'ınki kadar mobil oyun geliri sağlamasa da bir önceki yıldaki 15 milyar dolardan yüzde 24,7 artarak 18,7 milyar dolara yükseldi.

RÜZGAR GİRİŞİMCİDEN YANA ESİYOR

Mobil oyun ve uygulama pazarının yılın ilk yarısında ciddi kazançlarla büyüdüğünü vurgulayan IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “Pandemi koşulları mobil dünyaya ilgi artışını engellemedi, aksine sektörün gelişimine katkı sağladı. Sektör, her geçen gün yeni fikirlerin, girişimlerin dahil olmasıyla büyüyor, ekonomideki yerini sağlamlaştırıyor. Bu konuda sağlanan devlet destekleri, oyun geliştiricilere personel istihdam, komisyon, reklam, yurt dışı kira ve marka desteği gibi pek çok alanda maddi kaynak niteliği taşıyor. Girişimlerin desteklenmesi için IFASTURK olarak markalaşma, devlet destekleri, hibeler ve teşvikler konularında danışmanlık hizmeti veriyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.