Muhtarlar Günü’nde Başkan Özer’den Muhtarlara Destek Mesajı

Muhtarlar Günü’nde Başkan Özer’den Muhtarlara Destek Mesajı

Muhtarlar Günü programında konuşan Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer: “Belediye olarak mahallelerin sorunlarını çözmeyeodaklanıyoruz çünkü her mahalle Esenyurt’un bir parçasıdır. Esenyurt’unsorunlarını çözmek, bütün şehri ileriye taşımak demektir” dedi.

Esenyurt Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıylamuhtarlar ve ailelerine yönelik özel bir yemek programı düzenledi. EsenyurtNikâh Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer’in yanı sıra, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP EsenyurtKadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, CHP Esenyurt Gençlik Kolları Başkanıİsmail Araç, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun, Mimar Sinan GüzelSanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Şükrü Aslan, Ankara Üniversitesinden Prof.Dr. Ruşen Keleş, Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Zana Gümüş, 43 mahallemuhtarı ve aileleri katıldı.

“MuhtarlarDemokrasinin Temelidir”

Etkinlikte konuşan Başkan Özer, muhtarların mahallelerdekiönemli rollerine dikkat çekti. “Bir toplumun en küçük yapı birimi ailedir, ailebozulursa toplum bozulur. Aynı şekilde, demokrasinin en küçük yapı taşımuhtarlardır. Muhtarlık işlemezse, demokrasi de işlemez. Bu yüzdenmuhtarlarımızı çok önemsiyoruz” diyen Özer, Esenyurt’taki 43 muhtardan yedisininkadın olduğunu belirterek, kadın muhtarların hizmetlerine özel olarak teşekküretti. Kadınlara muhtarlık seçme ve seçilme hakkının 1933’te verildiğinihatırlatan Özer, kadınların yönetimde aktif rol almasının gurur kaynağıolduğunu vurguladı.

Başkan Özer ayrıca, “Muhtarlarımız mahallelerin sorunlarınıçözmek için büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Biz de yerel yönetim olarakonlara gereken desteği veriyoruz. Görevde olduğumuz altı aylık dönemde,muhtarlarımızın elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon gibi giderlerinibelediye meclisimizde aldığımız kararla biz karşılıyoruz. Ayrıca,muhtarlarımızla düzenli toplantılar yaparak mahallelerin sorunlarını birliktedeğerlendiriyoruz” dedi.

Mahalle BuluşmalarıProjesi

Özer, “Belediye olarak mahallelerin sorunlarını çözmeyeodaklanıyoruz” diyerek, başlatılan Mahalle Buluşmaları projesinin öneminedeğindi. Bu buluşmalar sayesinde muhtarların mahallelerindeki sorunlarıdoğrudan belediyeye iletebildiklerini ve halkla birlikte çözüm yollarıürettiklerini ifade eden Özer, her mahallenin Esenyurt’un ayrılmaz bir parçasıolduğunu belirtti. “Esenyurt’un sorunlarını çözmek, bütün şehri ileriye taşımakdemektir” diyerek konuşmasını tamamlayan Özer, Muhtarlar Günü vesilesiyle kadınmuhtarlar başta olmak üzere tüm muhtarları tebrik etti.

Destek Teşekkürü

Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun da tümmuhtarlar adına Başkan Özer’e teşekkür ederek, belediyenin verdiği desteğinönemini vurguladı.

Program, sıcak ve samimi bir atmosferde devam ederken,Esenyurt Belediyesi tarafından muhtarlara ve ailelerine hazırlanan hediyelertakdim edildi.


giz8ajwqhpfpy7lavfkv9lh1.jpg

qxczmgw9jbairsdflzfhvcpq.jpg

uuiq9sa7dlvnroafbyzjdc3g.jpg

qfs5x3hkynoIpvccm8eis2hb.jpg

bhle5gityjda4obftx8klg6v.jpg

mjqqco5xpo9tvf6zzrlmxdsd.jpg

yhfulxgnhjjaokunkzefos4a.jpg

o5zlqaryuiqbn19jcd0vfrkb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.