MÜSİLAJDAN AĞLARI ZARAR GÖREN BALIKÇILARA AĞ YARDIMI

MÜSİLAJDAN AĞLARI ZARAR GÖREN BALIKÇILARA AĞ YARDIMI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi’ndeki müsilajdan ağları zarar gören balıkçılara ağ desteğinde bulundu.

FERHAT AKGÜN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi’ndeki müsilajdan ağları zarar gören balıkçılara ağ desteğinde bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara’da yaşanan müsilajın ardından ağları zarar gören 12 metreye kadar tekneleri olan balıkçılara ağ desteğine başladı. Büyükşehir Belediyesi, 8 balıkçı kooperatifine toplamda 125 ağ ve ip desteğinde bulunacak.

İlk ağ destek toplantısı, merkez Süleymanpaşa ilçesi balıkçı barınağında yapıldı. Ağ teslim töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şunları söyledi:

“Balıkçılık mesleği çok zor bir meslek. Balığa çıkarken ‘rastgele, nasip’ diyoruz. Tekirdağ’da bu mesleği icra eden 8 tane kooperatifimiz var. Bu kooperatifimizden ilkine, Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi’ne 12 metreye kadar teknesi olan toplam 125 balıkçıya bir adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, bir adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, bir adet 200 metre uzunluğunda dolanma ipi, 200 metre uzunluğunda polyester ip verdik. Bütün kooperatiflere bu yardımı yapacağız. Geçtiğimiz yıl ciddi boyutta Marmara Denizi müsilajla karşı karşıya kaldı. Allah’a şükür, bir ay önce açmış olduğumuz deniz mevsiminden bu yana müsilajla karşılaşmadık. Zaman zaman güzel balıklar çıktı. Biz geçen sene müsilajdan sonra böyle bir yardım kararı aldık. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirerek dağıtıma başladık. 15 gün içerisinde dağıtımımız bitecek.”

Törenin ardından 28 balıkçıya ağ ve ip desteği yapıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.