Orhan Doğa Özsoy Koşusu’nda galibiyete Al Tan ulaştı

Orhan Doğa Özsoy Koşusu’nda galibiyete Al Tan ulaştı

3 yaşlı İngilizlerin 1600 metre çim pistteki mücadelesinden, Nedim Kisbu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Al Tan (Luxor - No More Strike / Strike The Gold) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde galibiyetle ayrıldı. Metin Öz antrenesindeki al erkek tay, 13’üncü startında 4’üncü galibiyetine imza attı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Tabelanın ikinci basamağına Müslüm Çelik idaresindeki Oğlumsun yerleşirken, Gökhan Kocakaya ile Çaldıran üçüncülükte, Hışman Çizik ile Arasın Aslanı dördüncülükte, Halis Karataş ile Song Rising de beşincilikte yer aldı.

Kazanan Al Tan için müddet 1.36.10 olarak kayıtlara geçerken, farklar 1/2 Boy - 1,5 Boy - Boyun - Baş şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Emrah Kisbu’ya kupasını, merhumun oğlu Murat Emre Özsoy takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz Alim Melih Kura ve davetliler de katıldı.

 

Orhan Doğa Özsoy

1924 yılında Ankara’da doğan Orhan Doğa Özsoy, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Yüksek Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İETT Genel Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü, Daire Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1969 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Özsoy, at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. Özsoy Ekürisi olarak Beylerbeyi I, Başkomutan ve Dalhan gibi sahibi olduğu safkanlarla açık koşular kazandı. 1975 ve 1982 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği yapan Özsoy, 1990 - 1992 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu ve Moda Spor Kulübü Üyelisi olarak görev aldı. 2006 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Orhan Doğa Özsoy’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ighzndttlawvczkxs2yyjugv.jpg

zcjc2hl0ikf9xunr5sew3ygp.jpg

oxst7leqcsarmumn98zzpkd2.jpg

kjbio2l9jtg4fagwczmq03br.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.