Özer ve İmamoğlu Canların Muharrem Lokmasına Ortak Oldu

Özer ve İmamoğlu Canların Muharrem Lokmasına Ortak Oldu

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Kıraç Cemevi'nde Alevivatandaşların Muharrem lokmasına ortak oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve İBB BaşkanıEkrem İmamoğlu Muharrem orucunun 6'ıncı gününde Alevi vatandaşlarla bir arayageldi. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olan Muharrem Ayı’nda orucunucemevini dolduran vatandaşlarla açan Özer ve İmamoğlu birlik ve beraberlikmesajı verdi. Katılımın yoğun olduğu programda vatandaşların İmamoğlu ve Özer’eilgisi sevgi seline dönüştü.

“MuharremAyı'nın Birlik ve Beraberliğimize Güç Katmasını Diliyorum”

Başkan Özer, “Muharrem orucumuzu, İBB Başkanımız Sayın Ekremİmamoğlu ve kıymetli hemşehrilerimiz ile birlikte Kıraç Cemevi'nde açtık.Muharrem Ayı'nın birlik ve beraberliğimize güç katmasını, tutulan oruçlarınkabul olmasını diliyorum” dedi.

“Bu ÜlkedeKardeşçe Bir Arada Yaşamanın Hayalini, Hep Beraber Güçlendirmeliyiz”

Programda yaptığı konuşmada canlarla aynı sofrada bulunmaktan vebirlikte dua etmekten onur duyduğunu dile getiren İBB Başkanı İmamoğlu,“Dünyanın en güzel topraklarında yaşıyoruz. Elbette birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimize çok şeyler borçluyuz. Bu ülkede kardeşçe bir arada yaşamanınhayalini, hep beraber güçlendirmeliyiz. Geçmişte yaşanan sıkıntıları yoksaymak, bastırmak sanki o sorunu çözmek anlamına gelir diye düşünenlerolabilir. Bu asla doğru bir yöntem değil. Tam aksine birbirini anlamak;birbirimizin acılarını, acı günlerini anlamaktan ve kavramaktan geçer.Dolayısıyla acıları hatırlamak, yüzleşmek hepimizin sorumluluğudur. Bu anlamdaders çıkartmak ve düşünmek, birbirine destek olmak, katkı sunmak hepimizinsorumluluğu. Muharrem matemini yaşarken aslında zalimin zulmüne karşı hepbirlikte olmak ve birlikte düşünmek, bir olmayı, diri olmayı yaşatmak hepimizinşiarı olmalıdır. Zalime karşı mazlumun yanında olmak aynı zamanda cesur olmayıgerektirir” diye konuştu.


f4jvduekac9jmpybwkpvnntb.jpg

0rmv4g3wqfya1xlnbobsteut.jpg

rutlcnjm6fjzvpIbw32sx95r.jpg

hedu8ksb29vwquohlnvkcwo7.jpg

u9lruf8ecnvo0hvowpfnajq6.jpg

lsho69Imcxtmaucnv5wxyfal.jpg

zkhdbtvi9wl0pwy6m1r4feoa.jpg

uzb2os3a1gzypsajivkrjd4w.jpg

j2qdrkvoxqfvt7grhtnm8zom.jpg

anoxz7vuuagjqktcwnf2ehd1.jpg

btceeypqkblynkhrwm4f9z51.jpg

o4hlyx0cgsnsb9runjblatof.jpg

osdhepaj57nh1llvwscbmf2y.jpg

krhywqvt4ygm0ijtruq63pvd.jpg

ojlsewlgd5hkvy29sdukqqig.jpg

obepti0grcs7szIa436taryd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.