PİSTLERİ YOK, AMA ONLARCA REKOR VE ŞAMPİYONLUKLARI VAR

PİSTLERİ YOK, AMA ONLARCA REKOR VE ŞAMPİYONLUKLARI VAR

Muğla’nın Bodrum ilçesinde atletizm sporuna gönül veren ve yaşları 10 ila 83 arasında değişen 15 sporcu, atletizm pisti olmamasına rağmen çocuk parkında ve yollarda antrenman yaparak Türkiye...

MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde atletizm sporuna gönül veren ve yaşları 10 ila 83 arasında değişen 15 sporcu, atletizm pisti olmamasına rağmen çocuk parkında ve yollarda antrenman yaparak Türkiye ve Balkan rekorları kırıp şampiyonluklar yaşadı.

Bugüne kadar 600’e yakın madalya ve 200’e yakın kupa kazanan atletler, başarılarını ve hangi koşullarda antrenman yaptıklarını ANKA Haber Ajansı'na anlattılar.

Grubu çalıştıran Atletizm Milli Takım Antrenörü Yaşar Anter, en yakın pistin Bodrum’a 60 kilometre uzaklıktaki Milas ilçesinde olduğuna dikkat çekti. Anter, pistin özellikle sürat koşuları ve teknik branşlar için çok önemli olduğunu söyledi.

MİLLİ ATLETLER VAR

Çalışmalarını sürdüren sporcular arasında 10 bin metrede Avrupa ikincisi olan Selma Akgün ile 100, 200 ve 400 metrelerde bugüne kadar 35’in üzerinde Türkiye ve Balkan rekoru kıran eski milli atlet Fatma Anter; yine 100, 200 ve 400 metrelerde yarışan ve Türkiye rekorları kırarak Türkiye ve Balkan Şampiyonu olan milli atletler Fehime Özkan ve Nursel Çakmak da bulunuyor.

BALKAN ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYORLAR

Pist olmadığı için antrenmanlarını Torba mahallesindeki bir çocuk parkında yapmak zorunda kalan atletler, eylül ayında Arnavutluk’ta yapılacak Balkan Atletizm Şampiyonası’na hazırlanıyor. Hiçbir olumsuz şartı bahane etmeden haftanın yedi günü, günde dört saat antrenman yapan sporcular, uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi yine gurur ve başarı ile temsil edeceklerini belirterek “Tek isteğimiz, Avrupa’da herhangi küçük bir kasabanın her mahallesinde olan atletizm pistlerinden bir tanesinin Bodrum’a kazandırılması, Pistimiz olursa Türkiye’ye çok daha fazla rekor ve kupalar kazandıracağız” dediler.

30’DAN FAZLA REKOR, 500 MADALYA 100 KUPA

Antrenör Yaşar Anter ise şunları söyledi:

“Bodrum’da atletizm yapanlar gerçekten imkansızı gerçekleştirdi. Bugüne kadar 500’e yakın madalya, 100’e yakın kupa ve 30’a yakın Türkiye ve Balkan rekoru kırdılar. Sporcularımızın arasında Avrupa ikincisi, Türkiye şampiyonu, Balkan şampiyonları var. Onlarca kupa, onlarca madalya kazandık; onlarca Türkiye rekoru kırdı sporcularımız. Şu an en büyük eksiğimiz, dünya markası dediğimiz Bodrum’da bir atletizm pistinin olmaması. Gördüğünüz gibi bir çocuk parkında, dağlarda, yollarda antrenman yapıyoruz. Bir spor tesisimiz olursa bizim için çok güzel olur. Aramızda yeni yetişen olimpiyatlara hazırlanan, milli takıma hazırlanan genç sporcular var. Bodrum gibi bir turistik ilçeye atletizm pistinin kazandırılmasıyla atletizme gönül verenlerin sayısını da arttırabiliriz.”

75 YAŞINDA BAŞLADI, RAKİBİ YOK

Atletizm yapmaya 75 yaşında başlayan, masterlarda milli olarak yarışan ve geçen yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play ödülüne layık görülen Fehime Özkan, “Yarışlarda tek başıma koşuyorum, rakibim yok. Bodrum’un Torba mahallesinde yaşıyoruz. Antrenmanlarımızıçocuk parkında yapıyoruz. Antrenman sahamız olmadığı için çok zor şartlar altında yapıyoruz ama ödül almaktan da geri kalmıyoruz. Sağ elimde olan benim 2020 rekorlarım, sol elimde olan ise kulübümüzün bana 2020 Yılın Sporcusu Ödülü için verdiği kupa. Olimpiyat komitesi ise spora geç yaşta başladığım ve başarılarımdan dolayı Olimpiyat Komitesi Teşekkür Mektubu, başarı belgesi ve kupa verdi. Bunlar çok güzel ödüller. Ama en büyük sıkıntımız antrenman sahamızın olmaması, tartan pistin olmaması. Park sulanıyor, çamurların içinde koşuyoruz. Parke taşların üzerinde koşuyoruz. Ben parke taşlar yüzünden 3 defa düştüm. Kaburgalarımı kırdım” dedi.

GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İÇİN

100, 200 ve 400 metre branşlarında Türkiye ve Balkan rekorları bulunan milli atlet Fatma Özkan Anter de şunları söyledi:

“Spora 14 yaşında başladım. 100, 200 ve 400 metre koşuyorum. Eski balkan şampiyonluklarım var, milli atlettim. Daha önce İzmir’de yaşıyordum ama 30 yıldır Bodrum’dayım ve master atlet olarak tekrar koşulara başladım. Balkan şampiyonlukları ve 100, 200, 400, 4x100, Balkan bayrak rekorlarım var. Gençlere örnek olmak için yarışlara katılıyoruz ve tabii sağlık için. Ama bir pistimiz yok. O yüzden çok zor şartlarda antrenman yapıyoruz. Gençler de genelde bu zor şartlara katlanmak istemiyor. Biz gençlere örnek olup, gençlerin de bu spora daha çok gönül vermesini istiyoruz. Başarılı sporcular var. Niye bizden de bir Balkan şampiyonu, olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu çıkmasın?”

“TEMENNİMİZ EN KISA ZAMANDA GÜZEL PİSTLER”

Bugüne kadar katıldığı 5 ve 10 bin metre yol yarışlarında onlarca madalya kazanan ve iki hafta önce yapılan Türkiye Masterlar Şampiyonası’nda 10 bin metrede 2. olan 71 yaşındaki Mehmet Yavuz Vural ise “Ben de yaklaşık 35 yıldır Torba mahallesinde yaşıyorum. Son 2-3 yıldır daha profesyonelce koşmaya başladım. Daha önce daha amatör şekilde yapıyordum. En büyük sıkıtımız, Fatma Anter’in de dile getirdiği gibi pistimiz yok, zor koşullarda çalışıyoruz. Temennimiz, en kısa zamanda güzel pistlere Bodrum’un sahip olması. Umarım önümüzdeki yıllarda bunlar gerçekleşir” dileğinde bulundu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Parkta Koşu Antrenmanları

* Madalyaların Gösterilmesi

* Türkiye ve Balkan Şampiyonu Yaşar Anter

* Fehime Özkan

* Fatma Özkan Anter

* Mehmet Yavuz Vural

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.