Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu Maximus Power kazandı

Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu Maximus Power kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu, Yasemin Açık'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Maximus Power (Luxor - Royal Sun / Dr Fong) jokeyi Müslüm Çelik idaresinde kazandı. Engin Karataş'ın antrene ettiği 3 yaşındaki doru erkek tay bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 6'ncı birinciliğini elde etmiş oldu.

6 safkanın start aldığı yarışta Anabella ikinci olurken, Alakont üçüncü, Samurai Kajiki dördüncü ve Seriday da beşinci oldu.

Koşunun galibi Maximus Power için bitiriş derecesi 1.10.29 olurken, farklar ise Burun - 2,5 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Prens Halim Sait Türkhan

Türkiye Jokey Kulübü'nün Kurucu Üyelerinden olan Prens Halim Sait Türkhan modern yarışçılığın ülkemizdeki ilk temsilcilerindir. Ülkemizde safkan yarış atı yetiştiriciliğinin başlamasında ve geliştirilmesinde önemli rol oynadı. İthal ettiği ve yetiştirdiği safkanlarla birçok yarış kazandı. Gülşen isimli safkanıyla 1952 yılı Tay Deneme, 1953 yılı Marmara, 1953 yılı Boğaziçi Koşularını kazandı. Grup koşu galibi diğer safkanları; Vircingetorix ve Spring Song’dır. 1960 yılında aramızdan ayrılan Kurucu Üyemiz Prens Halim Sait Türkhan’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

koactqt2o6nhlcyfhgpbpgi4.jpg

6mlvk4m5ozuwzoagv0dtr1dc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.