Prof. Raif Durak Koşusu'nda kazanan Yiğitkardeş oldu

Prof. Raif Durak Koşusu'nda kazanan Yiğitkardeş oldu

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış 1400 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2024 yılı Prof. Raif Durak Koşusu'nda jokeyi Ahmet Çelik ile start alan, Hakan Gürses'in sahibi olduğu Yiğitkardeş (Kaizbert - Ezgihanım / Sülo) pistten galibiyetle ayrıldı. Cuma Akduman yetiştirmesi, Burak Şandan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki al erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin 17. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da programın 7. koşusunu Berkenin Kızı ikincilikle noktalarken, Yenersultan üçüncü, İnebolu dördüncü, Mahir Abi de beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Yiğitkardeş için bitiriş derecesi 1.34.67 olurken, farklar 2 Boy - Boyun - 4 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Serkan Sarı'ya ödülünü merhumun yeğeni Turgay Kop verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Alim Melih Kura ve Asli Üyemiz Can N. Güven de katıldı.
 

Prof. Dr. Raif Durak

1929 yılında Adana'da doğan Prof. Dr. Raif Durak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1971 yılına kadar Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı İstanbul Limanlar İnşaat Bölge Müdürlüğü'nde makine ikmal başmühendisi olarak çalıştı. 1971 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde doktorasını tamamlayan Durak, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak akademik kariyerini sürdürdü. 1988 yılında profesör oldu. Üniversitede, Enerji Opsiyonu Başkanlığı, Otomotiv Anabilim Dalı Başkanlığı, Spor Birliği Başkanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Kuruculuğu görevlerini de yürüttü. 1960'lı yıllarda atçılığa başlayan Durak, Altınkız, Altınalp, Altınözü, Altunemir, Altunbey isimli atlarıyla ile önemli yarışlar ve kupalar kazandı. Aynı zamanda Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Üyesi olan Durak, derneğin dayanışma sandığında da uzun yıllar çalıştı. Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü 2000 - 2001 yıllarında derneğin kurumsallaşması için çalışmalarda bulundu. 2017 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Mühendis Raif Durak'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

qpchtpylfjsIi4doa6hdcq8k.jpg

dkfc3xgbjyubhtlawenixvmy.jpg

vhgn4txiylwpIo2fmzgynpbz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.