RADYO ANGARA, AMERİKA’DAN JAPONYA'YA KADAR ULAŞTI
Keçiören Belediyesi’nin kurduğu Radyo Angara, başkentte bir ilçe belediyesinin kurduğu ilk radyo oldu. 20 bin dinleyiciye ulaştıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Sabiha Akdemir,...
TAMER ARDA ERŞİN
Keçiören Belediyesi’nin kurduğu Radyo Angara, başkentte bir ilçe belediyesinin kurduğu ilk radyo oldu. 20 bin dinleyiciye ulaştıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Sabiha Akdemir, “Amerika’dan 500 dinleyicimiz var sabit. Japonya’da biraz daha az, 10 kadar ama bunu da önemsiyorum. Çünkü başkentten oralara ses ulaştırmak değerli bir şey” dedi.
Başkentte ilk kez, bir ilçe belediyesi radyo kurdu. Keçiören Belediyesi’nin kurduğu Radyo Angara geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yayın hayatına başladı. Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Sabiha Akdemir, 2 aylık yayın hayatlarında Amerika, Japonya ve Avrupa ülkelerinden bile dinlendiklerini açıklayarak, ANKA’ya şunları söyledi:
“ORTA ANADOLU’YA YÖNELİK BİLİNCİN YÜKSELTİLMESİ AMAÇ: Sahip olduğumuz tecrübeler ve buradaki birikimimizle birlikte Ankaralı olmak, Seğmenlik, Ahilik gibi Ankara’ya ve Orta Anadolu’ya yönelik bilincin yükseltilmesine ve kültür sanat kanalı olarak Ankaralıya hizmet etmesine yönelik bir yayın kuruluşu meydana getirmeye karar verdiler.
13 SAATLİK CANLI YAYIN KUŞAĞI: 13 saat, yaklaşık her gün canlı yayın kuşağımız var. Devlet yayın kanalı disiplininde çalışıyoruz. Sabah 7 itibariyle "Gün Başlıyor" programımız var. Ardından "Kahve Molası" programımız var, sağlık kuşağımız var içinde. Bugünlerde yavaş yavaş oturtacağımız canlı yayın müzik kuşağımız olacak. Hafta içi her gün 18.00-20.00 arası sanatçılarımızın canlı performans sergileyecekleri 2 saatlik bir yayın kuşağımız olacak. Azerin Hanım hafta içi bir gün canlı yayın kuşağında bizlerle birlikte olacak.
YAYINCILARI KENDİMİZ YETİŞTİRİYORUZ: Radyo ve televizyonun kurulması ciddi bir bütçe gerektiriyor. Biz öz kaynaklarımızı kullanarak, küçük bir yatırım bütçesi ayırdık. Radyo ve televizyon stüdyomuzu kurduk. Küçücük bir yatırım bütçesiyle dev gibi bir radyo ve televizyon kurulduğunu düşünüyorum. TRT’den benim çok sevdiğim arkadaşlarım destek verdiler bize. Eğittik belediyedeki arkadaşlarımızı. Kurgucu ve içerik üreticisi olarak. 50-60 kişilik belediyeden yayıncı ordusu çıkardık şu anda. Onlara da bir meslek kazandırmak güzel bir şey olacak. Belediye medya okulu gibi bir şey olacağını hayal ediyoruz.
JAPONYA’DA 10 KİŞİ DİNLİYOR: Amerika’da bile, Kanada’da, Japonya’da, Avusturalya’da bile dinleyicilerimiz oluştu. Türkiye zaten öyle. İstanbul ve Bursa başıçekiyor. Her gün anlık raporlar alıyoruz. Amerika’dan 500 dinleyicimiz var sabit. Japonya’da biraz daha az, 10 kadar ama bunu da önemsiyorum. Çünkü başkentten oralar ses ulaştırmak değerli bir şey. 20 bin dinleyiciye ulaştık. 2 haftada oldu bunlar.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.