Sadettin Atığ Koşusu'nun galibi Emil Kurjak oldu

Sadettin Atığ Koşusu'nun galibi Emil Kurjak oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Sadettin Atığ Koşusu'nu, Onur Dilbaz'ın sahibi olduğu Emil Kurjak (Luxor - Katsuya / Kaneko) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde galibiyetle noktaladı. Erol Yağcı yetiştirmesi, İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu performansla yarış hayatının 6. birinciliğini hanesine yazdırmayı başardı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi İshakhan olurken, Subutai üçüncü, Dragon Wings dördüncü, White Khan da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Emil Kurjak için bitiriş derecesi 1.29.27 olurken, farklar Baş - 2 Boy - 1 Boy - 13 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi Onur Dilbaz'a kupasını Kulübümüzün eski başkanlarından Behçet Homurlu takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk, Asli Üyesi Hayrettin Karamazı ve davetliler de katıldı.
 

Sadettin Atığ

1955 yılında İstanbul'da doğan Sadettin Atığ, İstanbul Işık Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimini İngiltere'de bulunan Leeds Üniversitesi Zirai Zooloji Bölümü'nde tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra çiftçilik, atçılık, yetiştiricilik ve binicilik ile uğraşmaya başladı. Eski başkanlarımızdan merhum Sadun E.G. Atığ'ın oğlu olan Atığ, 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yüksek Komiserler Kurulu'nda Teknik Müşavir olarak görev alan Atığ, 1 Ocak 2020 yılından itibaren Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulları'nda Genel Sekreter ve Üye olarak görev aldı. Galatasaray Spor Kulübü ve Büyük Kulüp Divan Heyeti Üyeliği de yapan Sadettin Atığ, Azerbaycan ve Bulgaristan Jokey Kulüpleri'nin kurucuları arasında yer aldı. 2022 yılında aramızdan ayrılan Sadettin Atığ'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ywovvaqydqhfsian7fgcktuc.jpg

mc2ht6zjnavrtslman4whex3.jpg

kfnrvsgIyeealsdqzotfcm80.jpg

8wnvlr6uifyofpe1ydgtamqe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.