Sadık Eliyeşil Koşusu'nu Madras kazandı

Sadık Eliyeşil Koşusu'nu Madras kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği koşu 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı Sadık Eliyeşil Koşusu'nu, İhsan Erten'in sahibi olduğu Madras (Halicarnassus - Cihannur / Unaccounted For) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazanma başarısı gösterdi. Emine Erten yetiştirmesi, Bünyamin Polat'ın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tayın bu galibiyeti yarış hayatının 7. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Tamamı erkek 11 tayın katılım gösterdiği koşuyu Komik Komedyen ikincilikle noktalarken, Iron Sky üçüncü, Countach dördüncü, Song Rising de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Madras için bitiriş derecesi 2.02.98 olurken, farklar 4 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Ferdi Kip'e kupasını merhum Sadık Eliyeşil'in oğlu, Kulübümüz Asli Üyesi Necmettin Eliyeşil verdi.

Törene eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin, Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk, Asli Üyelerimiz Can N. Güven, Sadrettin R.G. Atığ ve Zekeriya Ahsen Kurum da katıldı.
 

Sadık Eliyeşil

1925 yılında Tarsus'da doğan Sadık Eliyeşil, İstanbul Boğaziçi Lisesi'nden mezun oldu. Ardından İngiltere'de bulunan Manchester Üniversitesi'nde yüksek öğrenimini tamamlayarak tekstil mühendisi oldu. Ailesinin sahip olduğu çeşitli şirketlerde yönetici olarak görev alan Sadık Eliyeşil, Çukurova Holding'in kurucuları arasında yer aldı. 1943 yılında yetiştirici ve at sahibi olarak yarışçılık camiasına adım attı. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sadık Eliyeşil, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı. Eliyeşil Ekürisi adı altında sahibi olduğu Karayel, Minimo, Buğra, Toraman, Cartagena, Hafız ve Popular Demand isimli safkanlarla Gazi Koşusu'nu 13 kez kazanma başarısını gösterdi. Kızılmurat ve Ultramar adlı safkanları ise Grup 1 koşuları kazandı. 2008 yılında aramızdan ayrılan Sadık Eliyeşil'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

l2qrfcareImgupvlkmit1z3x.jpg

vlofnqb2os87j4nvkcwzjzpy.jpg

saojrhpcyg2fermlw59ubsvn.jpg

sacijojvw3I02xobkhm6muh5.jpg

zujd8aomqhidopbgs2hukvmp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.