Safiyettin Sakarya Koşusu'nu Dragons Son kazandı

Safiyettin Sakarya Koşusu'nu Dragons Son kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının iştirak ettiği koşu, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Safiyettin Sakarya Koşusu'nu (KV-6); Hayrullah Doğan ve Şevket Başev tarafından yetiştirilen, Hayrullah Doğan'ın sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Cemil Turan'ın üstlendiği 3 yaşındaki doru erkek safkan Dragons Son (My Dear Son - Mother Of Dragons / Bekmezbey) jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.

6 safkanın birincilik için mücadele verdiği koşuda ikinciliği Oppenheimer elde ederken, Sun Time üçüncü,  Polpoo dördüncü ve Görkem Kaptan isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Dragons Son için bitiriş derecesi  1.30.56 olurken, farklar 2 Boy - 2,5 Boy - 2 Boy - 1 Boy   şeklinde sonuçlandı.

 

SAFİYETTİN SAKARYA

1924 yılında İstanbul'da doğan Safiyettin Sakarya, Ankara Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. 1950-1955 yılları arasında Paris'te Dahiliye ve Romatoloji ihtisası yapan Sakarya, yurda döndükten sonra Beyoğlu İlkyardım Hastanesi Romatoloji servisini kurdu. 1969 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sakarya, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nda görev aldı. Bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

s6zuvqbxfry5gm2tecqj83xy.jpg

rb4cxrjow1ntpnmpzdua7sjh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.