Sağlıkta Devrim Gibi Uygulama... Hastaneye Gitmeden Tedavi Olabilecekler

Sağlıkta Devrim Gibi Uygulama... Hastaneye Gitmeden Tedavi Olabilecekler

 

Esenyurt'ta “MobilSağlık Tarama Aracı” vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Çeşitli nedenlerlehastaneye ve sağlık merkezlerine gidemeyen vatandaşlar tansiyon, şeker ölçümü,diyetisyen desteği ve fizik tedavi gibi işlemlerini belediyenin mobil sağlıkaracı ile yapabilecek.

 

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Mobil Sağlık Hizmeti ile sağlık alanında da büyükbir atılım gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda Başkan Özer tarafındanaçılışı gerçekleşen mobil sağlık aracı her gün belirlenen noktalardavatandaşlara hizmet verecek. Belediye bünyesinde görev yapan sağlık ekiplerininyer aldığı araçta tansiyondan, şeker ölçümüne, diyetisyenden danışmana kadarbir çok hizmet yer alacak. Esenyurt Belediyesinin sağlık alanında vermiş olduğuhizmetlerin de halka anlatıldığı araçta, uzmanlar tarafından ilgili hastanelereyönlendirmeler de yapılabilecek. Hizmetle ilgili düşüncelerini aktaran BaşkanÖzer; “Esenyurt olarak bir aileyiz, sevinçte ve kederde hep birlikteyiz.Birimiz açsa, hepimiz açız. Sadece kendi gemimizi kurtarmakla kalmamalı,yanımızdaki, arkamızdaki insanlara da yardım elimizi uzatmalıyız. Sağlıkta,eğitimde ve sosyal yardımlarda bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Bugünburada gezici sağlık hizmetini başlattık ve halkımıza bu hizmeti ulaştırmakiçin çalışıyoruz. Adım adım bir model örüyor ve mutlu bir Esenyurt yaratmayıhedefliyoruz.” dedi.

 

Başkan Özer: “Sağlıklı Esenyurt için HizmetteDur Durak Bilmiyoruz”

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, birbirinden çeşitli hizmetler verdiklerini ifadeederek şöyle konuştu: “Danışman, diyetisyen, fizyoterapist ve hemşirearkadaşlarımız burada, halkımıza çeşitli sağlık hizmetleri sunuyor. Şekerölçümünden başlayarak fizyoterapi, diyabet ve diyet gibi koruyucu sağlıkhizmetlerini vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sağlıyoruz. Amacımız,sağlık kurumlarına ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımıza bu hizmetlerisunmak. Gezici sağlık hizmetlerimizle her gün farklı bir yerde, her hafta başkabir mahallede bu hizmetleri halkımıza ulaştıracağız ve ilerleyen dönemde buprojeyi daha da büyüteceğiz. Broşürümüzde de belirttiğimiz gibi, bireyselpsikoterapi, duyu bütünleme, grup terapisi, zihinsel engeller, dil ve konuşmaterapisi, özel öğrenme güçlüğü, okul destek eğitimi, psikolojik danışmanlık veoyun terapisi gibi hizmetler sunuyoruz. Diyetisyenlerimiz; kilo, sağlıklıbeslenme ve insülin direnci gibi konularda danışmanlık veriyor. Evde sağlıkhizmetleri kapsamında pansuman, enjeksiyon, serum ve psikolojik destek desağlıyoruz. Ayrıca, kemoterapi tedavisi gören hastalarımız için ambulans vehasta nakil aracı hizmeti sunuyoruz. Engelli kardeşlerimiz için kişisel bakım,sanat ve bilim atölyeleri, asansörlü hasta nakil aracı hizmeti, evde fiziktedavi ve yaşlı-engelli ev temizliği gibi hizmetler de sunuyoruz. EsenyurtBelediyesi olarak, temel mottomuz “Sağlıklı Esenyurt, Güçlü Esenyurt. Şimdi de ‘SağlıklıEsenyurt’ için bu hizmeti başlattık ve devam ettiriyoruz."

kl2egrdwbrsm5d1bl4yvatp8.jpg

l1ahm02eofnvI5jjwydkpa4r.jpg

pglqyvxz1c5xtmqrs2hge0cu.jpg

q4Iwi3vomuwzlrexshaokpjg.jpg

vjztdpgkhewwr7oous2qfh0y.jpg

ml0hql3rpcyvzr21zsdvykgc.jpg

aqhwgmszlIaocuw9fqmrnvn5.jpg

y4vlb5gjIcacoblktnuaxord.jpg

qltzkxbiuxjs8chn0guamemv.jpg

mxeeoalchkqwzft7ixujgbwI.jpg

ecdkvqfrogIgu52zkpsytnz6.jpg

g37tbas6qzrunvlsxh2k0vum.jpg

52jyqepzl4spml9yIjd3ndsx.jpg

3ewpbfko5gzajlqd0ubxysjn.jpg

pz7jaauyrmcl46psf8qdeqzt.jpg

em8e7qwtstbfyIn1klxq0csb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.