SARIYER BELEDİYESİ’NDEN GÖRKEMLİ “23 NİSAN” FİNALİ

SARIYER BELEDİYESİ’NDEN GÖRKEMLİ “23 NİSAN” FİNALİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı dolayısıyla ilan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, bu yıl Sarıyer’de coşku ve Sarıyer Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile 3 gün boyunca kutlandı. Sarıyer Merkez’de yapılan çelenk takdimi ile başlayan kutlamalar, resmigeçit töreninin ardından yerini Mevlana ve Cumhuriyet Parkı’ndaki eğlenceli anlara bıraktı.

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında gelenek bozulmadı. Günlerdir renkli 23 Nisan kutlamalarına ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, bugün koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Senanur Turan'a bıraktı. İki başkan arasındaki diyaloğun temelinde ise sokak hayvanları ve çocuk meclisi yer aldı.

KUTLAMALARDA YOK YOK

Sarıyerli çocukların günlerdir doyasıya eğlendikleri 23 Nisan kutlamalarının finali gerçekleşti. Birbirinden farklı atölyelerden palyaço gösterilerine, şişme oyun parklarına, dans etkinliklerine, sportif oyunlara, sihirbaz, animasyon, jonglör ve sahne gösterilerine kadar daha birçok etkinliğin gerçekleştiği kutlamalarda çocuklar aileleriyle beraber unutulmaz bir bayram yaşadı. Sarıyer Merkez Atatürk Anıtı önünüde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Yusuf Ziya Öniş Kapalı Spor Salonu'ndaki resmi tören katılan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu burada gerçekleştirilen halk dansları gösterisini izleyerek çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

BAŞKAN AKSU, KOLTUĞUNU MİNİK SEMANUR’A TESLİM ETTİ

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, 23 Nisan’da koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Senanur Turan’a bıraktı. Sarıyer Belediyesi Başkanlık makamında bir araya gelen iki başkan arasındaki konuşmanın temelini; sokak hayvanları ve çocuk meclisi oluşturdu. Minik başkan Senanur Turan makamda yaptığı konuşmasında Başkan Aksu’dan hayvan haklarına dikkat edilmesini talep etti ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Çöplerin ayrıştırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz çöplerimizin içerisine cam kırıkları attığımız zaman hayvanlar yaralanabiliyor. Kışın özellikle hayvanlar yemek bulmakta zorlanıyor o yüzden çöplerimizi atarken dikkatli olmalıyız.”

Konuşmasında SMA hastası çocukları da unutmayan Senanur, hasta çocuklar için Başkan Aksu’dan destek istedi. Çocuk Meclisleri hakkında fikir alışverişinde bulunan iki başkan konu hakkında şu başlıklara değindi: “Çocuk Meclis’lerinin olmasını önemsiyoruz. Çünkü bu meclislerle çocuklar yapılan atölyelerde aktif olarak rol alıyor ve haklarını öğrenebiliyorlar. Burada alanın kararların da tüm çocuklar için yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu çalışmalarla dünyayı çocukların gözünden görmüş oluyoruz bu yüzden meclislerin bize yön vermesi çok kıymetli.”

MECLİS’TE DE KOLTUKLAR ÇOCUKLARIN OLDU

23 Nisan günü yapılan Sarıyer Belediye Meclisinde de koltuklar çocuklara bırakıldı. Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Meltem Yücel Pir’in görevini üstlenen Cumhuriyet çocuklarının gündeminde ise daha fazla spor ve sanat faaliyetlerinin olması yer aldı.

gg5r2mzckjcxmayqdp3jro7b.jpg

8qwbztuuyahzjxhxijklwdng.jpg

Ink1vbdyeppmzrykfoh9ufn7.jpg

x2gtvrlva6fibjzhk81gywq7.jpg

dnhs1qcuxfz3er4o8amjIl2p.jpg

wqc7ejgps5ctanov1qrb623k.jpg

vwmlbpuk5xcbhrpjf0ytzo7s.jpg

2eynstmdob87up0fhvgercnv.jpg

t9uqjhk54ba6pnsigeozkj7o.jpg

v8xgnn6trvIoblepaayfrg1l.jpg

tIrniqcoueywoe3bg5lptm4a.jpg

8lunqtesl3gvdpxpjvhwm5tz.jpg

ycjmpsqbadeicqrtn0p19yww.jpg

nybtcku57p0g6erorjfmhdhx.jpg

ocbyvfdngq9mcltjryehlpzu.jpg

nbxeieghzkoch10k8Iuvducm.jpg

gbwdf1luvkqhan6xcgotuy20.jpg

aolodqc76tbuze35tfecnhiv.jpg

nojzwl1apfi5tuq2bbexmtfd.jpg

ncbo6nzhevfr81Irz5p9hqjw.jpg

grhpnsb59ymjpbwhl6z0fxdo.jpg

xnwelgqyjrg1pnz9yls6avum.jpg

ldchg6detzsyvhanwnI7r9zr.jpg

9eoka5lacf4xbkqvgyvrgjql.jpg

mucwnhaowl2kbud9ld635y4y.jpg

qiqw0duscxy9ugpct7lnef4I.jpg

pvxei1Ibnnx96h8pgqdvmsqf.jpg

wjd75dtzr1aji93fhxvsuzcq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.