Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu Dragon Flame kazandı

Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu Dragon Flame kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu, Emrah Agun'un sahibi olduğu Dragon Flame (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı. Engin Ateşler yetiştirmesi, Nurullah Esen'in antrene ettiği doru erkek tay elde ettiği neticeyle kariyerinin 5. startındaki 4. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

13 tayın katılım gösterdiği koşuda Kando pistten ikincilkle ayrılırken, Zizka üçüncü, Oppenheimer dördüncü, Adige Perit de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Dragon Flame için bitiriş derecesi 1.21.70 olurken, farklar 3 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Emrah Agun'a ödülünü merhum Orhan Meker'in yeğeni Aziz Gorbon verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Genel Saymanı Adil Mert Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk de katıldı.

Orhan Meker Serbest Handikapı

Orhan Meker Serbest Handikapı, üç yaşlı safkan İngiliz taylarının iki yaşlı dönemlerindeki performanslarının handikaperler tarafından değerlendirilmesi sonucu katıldıkları bir yarıştır. Dünyanın atçılıkta ileri gelen ülkelerinde aynı isimle "Free Handicap" olarak gerçekleştirilen bu koşu, atçı ve yetiştiricilerin büyük önem verdikleri bir yarıştır.

 

eghdilka75buylbm69xvouzy.jpg

v0mjoq5vxpzasrtuqlxe4ecf.jpg

ijdno6arxuxkfh1uyv9nv4qy.jpg

zbfjkvgtI6epxg4s0bh3dclh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.