13. TİYATRODA ŞENLİĞİ “39 BUÇUK BASAMAK” OYUNUYLA SONA ERDİ

Sarıyer Belediyesi 13. TiyatrOda Şenliği, Tiyatroadam ekibinin sahnelediği “39 Buçuk Basamak” polisiye-komedi türünde oyun ile sona erdi. Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) seyirciyle buluşan oyun izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Oyunun ardından Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sergül Doğan, ayakta alkışlanan oyunculara çiçek takdim ederek, tiyatro şenliğine ilgi gösteren ve emek veren herkese teşekkür etti.

Sarıyer Belediyesi 13. TiyatrOda Şenliği, 39 Buçuk Basamak oyununun izleyiciyle buluşmasının ardından sona erdi. Yazar ve yönetmen Oğuz Utku Güneş tarafından kaleme alınan “39 Buçuk Basamak”, erken Cumhuriyet döneminde İstanbul’da geçen bir polisiye-komedi olarak dikkat çekiyor. Oyunda, ünlü İskoç yazar John Buchan, Pera Palas’a yerleşerek yeni bir serüven romanı yazmaya koyulur. Ancak Feshane şenliklerine katıldığı bir gece, beklenmedik bir cinayet olayının baş zanlısı haline gelir. Peşine düşen zaptiyeler, casuslar ve jurnalcilerden kaçmak için Anadolu Ekspresi’ne atlayarak Akşehir’e, Nasreddin Hoca’nın izlerini sürdüğü bir maceraya atılır.

Komedi unsurlarını polisiye ve tarihî dokuyla harmanlayan oyunda, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Murat Akkoyunlu ve Pelin Abay gibi başarılı oyuncular sahne aldı. Vehbi Can Uyaroğlu ve Ömer Dinar ise oyunun müzikal ve atmosferik yapısını destekleyen performanslarıyla geceye renk kattı.

SARIYER’DE TİYATRO DOLU GÜNLER DEVAM EDECEK

Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve Sarıyer’de adeta tiyatro rüzgârı estiren13. TiyatrOda Şenliği’nin son oyununda, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sergül Doğan, oyunculara başarılarından dolayı çiçek takdim ederek, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti. Doğan, ayrıca Sarıyer’de tiyatro dolu günlerin devam edeceğini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SARIYER Haberleri

SARIYER BELEDİYESİ’NDE“GÜÇLÜ KADINLAR” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
BAŞKAN AKSU, ECE GÜREL’İ VE YAKINLARINI HASTANEDE ZİYARET ETTİ
İLÇE PROTOKOLÜ İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN AKSU: ECE GÜREL’İN BULUNMASI İÇİN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK
SARIYER AKADEMİ KURUM KABUL SINAVI YAPILDI