14. Ethos Tiyatro Festivali Başlıyor

BU YILKİ TEMA “IŞIK VE GÖLGE” 

Çankaya Belediyesinin destekçileri arasında yer aldığı Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali 14. yılında, 17-27 Mart 2022 tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. Sergi, panel, söyleşi, konferans ve müzik dinletilerinin yer aldığı festivalde 43 oyun sahnelenecek. 

Festival kapsamında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel etkinlikler Sakarya Caddesi ve Menekşe Sokak’ta gerçekleşecek. 

Çankaya Belediyesinin desteklediği, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği 14.ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 17-31 Mart 2022 tarihleri arasında festival seyircisine yeniden “perde” diyecek. Pandemi nedeni ile iki yıldır ara verilen ve tematik bir festival olan ETHOS Festivali’nin bu yıl merkezi teması, tiyatro sanatının vazgeçilmez sihirli öğelerinden “Işık ve Gölge” olarak belirlendi. Her yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü de içine alan bir zaman diliminde gerçekleştirilen festival ile tiyatro sanatının bütün toplumsal katmanlara ulaştırılması hedefleniyor.

Farklı ülkelerden, şehir içi ve şehir dışından olmak üzere yerli ve yabancı tiyatro toplulukları başkentin yedi farklı sahnesinde bir araya gelecek. Birbirinden farklı tiyatro ekollerinin Başkent Ankara’da karşılaşmasına zemin yaratan festival süresince 31 Mart’a kadar 43 temsilin yanında, sanatçılar ile söyleşi, gösterimli panel, konferans, klasik müzik dinletisi ve atölye çalışmaları tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. Festival bu yıl özel tiyatroların yanı sıra, Ankara dışından katılacak belediye tiyatrolarını da ağırlayacak.

Festivalin ana temasına uygun olarak seçilmiş ışık ve gölge temalarını işleyen 14. ETHOS Ankara Tiyatro festivali için hazırlanmış, Stage Collective fotoğraf sanatçıları Mehmet İzdeş ve Ali Ulvi Baycan’ın geçmiş Ethos Ankara tiyatro festivallerinde çekilmiş 40 fotoğraflık koleksiyonundan oluşan sergisi tiyatro severler ile buluşacak. 17- 25 Mart 2022 tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Fuayesinde gezilebilir.

Festival programında ayrıca Prof. Dr. Üstün Dökmen’in sunacağı, özellikle genç izleyicilere hitap eden “IŞIK KÖRLÜĞÜ” adlı konferans da yer alıyor.

Festivalde düzenlenecek söyleşi ve paneller ile akademik oluşumlar, yerel yönetimler, ilgili kültür ve siyaset kurumları; tiyatro sanatının yaşamsal ihtiyaçları konusunda çözüm yolları aranacak. Festival programında, sanatçıları ve seyircileri aynı platformda bir araya getiren, çeşitli doğaçlama performansların yer aldığı, gelenekselleşmiş ETHOS Buluşmalarına da yer verilecek.

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde de Sakarya Caddesi yaya bölgesinde kent orkestrası; sokak performansları ve dans tiyatrosu, pandomim gösterilerinin yanı sıra Çankaya Belediyesi Hoytur Halk Dansları topluluğu da sahne alacak. Aynı gün Başkentin çeşitli kültür ve sanat kurumlarının katılımı ile sanat odağı olarak planlanan Menekşe Sokak üzerinde de bir dizi sokak etkinliği ve sergiye yer verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

MPL lisansı nasıl atpl'e dönüşür
Fırıldak Kubi Kime Denir?
Türkiye'de ilk metroyu kim yaptı?
Toplumun merak ettiği konular nelerdir?
Beyaz Leblebinin Faydaları Nelerdir?