CPS Otomotiv Tekstil'de ödenmeyen ücretler ve tazminat hakkı için 170 işçinin direnişi 32’nci gününde de devam etti. Ekonomik olarak çöktüklerini ifade eden işçiler, “Patronların oturduğu villalara da gidiyoruz. Çoluklarıçocukları hepsi köşklerde otururken biz işçiler kiramızı, faturalarımızıödeyemiyoruz" dedi.
İstanbul Tuzla Serbest Bölge’de bulunan ve Deriteks’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv’de patronların arasındaki anlaşmazlık nedeniyle iki buçuk aydır üretim yapmayan, hakları verilmeyen yaklaşık 170 işçinin eylemi 32'nci gününde. İşçiler, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. Eylemlerinin fabrika önüyle sınırlı olmadığını vurgulayan işçiler, "Patronların oturduğu villalara da gidiyoruz. Çoluklarıçocukları hepsi köşklerde otururken biz işçiler doğal gaz faturalarımızı dahi ödeyemiyoruz. Kiralarımızıödeyemiyoruz, faturalarımızıödeyemiyoruz. İşçilerin bir an önce birleşip bu sömürüye son vermesi gerekiyor" dedi.
"GEREKİRSE BİR 32 GÜN YA DA DAHA FAZLA EYLEMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
CPS Otomotiv'in daha geçen yıla kadar bakanlık için maske üretimi yaptığını belirten işçiler, patron Sinan Büyükay'ın o dönem kontrol için gelip fabrikayı gezdiğini hatırlattı. Büyükay'ın bugün ise "CPS Otomotiv'in muhatabı ben değilim" dediğini aktaran işçiler, "Buna 5 yaşındaki çocuk inanmaz" diyerek tepkilerini dile getirdi. 32 gündür fabrika önünde eylemde olduklarını, gerekirse bir 32 gün ya da daha fazla da eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden işçiler, "Hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.
“BU KADAR İNSANIN EMEĞİNİ VE HAKKINI VERİN”
Patronlar Ruhi Yalçın, Nalan Aydar ve Sinan Büyükay'a seslenen işçiler şunları dile getirdi:
"Zaten kısa çalışma ödeneği ile çalıştık, ücretsiz izinlere çıktık ve en son ocak ayı itibarıyla hiçbir açıklama yapmadan bizi sokağa döktünüz, hakkımızı vermediniz. Peki size soruyoruz. Biz nasıl geçineceğiz, kendimizi nasıl döndüreceğiz? Elinize bir top almışsınız birbirinize atıp duruyorsunuz; o verecek bu verecek, o yaptı bu yaptı. Bu kadar insanın emeği var, hakkı var, ailesi var, çocuğu var, ihtiyaçları var. Artık birbirinizle didişmekten vaz geçin, bu kadar insanın emeğini ve hakkını verin."