Anadolu Ateşi Esenyurt’ta Sahne Aldı

Anadolu Ateşi Muhteşem PerformansıylaEsenyurtluları Büyüledi

3.Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nde sahne alanAnadolu Ateşi dans grubu muhteşem performansıyla Esenyurtluları büyüledi.Festivale katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu sadecebasit bir dans değil, barışın simgesi. Anadolu Ateşi, bizim neden binbirçiçekli bir kültür bahçesinde barış ve kardeşlik içinde yaşamamız gerektiğinigösteriyor” dedi.

Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt HalkDansları, Müzik ve Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. 35 ülkeden 500müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivalin üçüncü gününde misafirgrupların dans gösterilerinin ardından Anadolu Ateşi dans grubu sahne aldı.Dans ekibinin Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşenetkinliğe özel hazırladığı kareografi katılımcılardan büyük alkış aldı.Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’a günün anısına belediyekursiyerlerinin ürettiği el dokuması ipek halı hediye ederek, dansçılara çiçekverdi. Prof. Özer ayrıca Muharrem ayıdolayısıyla festivale katılan vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

“Esenyurt'uHep Beraber Barış ve Kardeşlik Şehri Yapacağız”

Programda konuşma yapan Başkan Özer, “Mottomuz: Mutluyuz çünküEsenyurtluyuz. Bugün hep birlikte Anadolu Ateşini izledik. Bu benim sevgiliarkadaşım Mustafa Erdoğan'ın yarattığı, doğu ile batının felsefi, kültürel ve tarihselkaynaklardan süzülerek gelen bir bileşkesi. Onları yürekten kutluyorum. MustafaErdoğan benim sınıf arkadaşım, hiçbir ücret almadan Esenyurt halkı için buekibi gönderdi. Buradan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. DeğerliEsenyurtlar, işte gördünüz. Bu sadece basit bir dans değil, barışın simgesi. Bubüyük bir felsefe. Bu bizim neden binbir çiçekli bir kültür bahçesinde barış vekardeşlik içinde yaşamamız gerektiğini gösteriyor. Onlara teker teker teşekkürediyorum. Festivalimizin ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, EdebiyatFestivali, Kadın Emeğini Değerlendirme Festivali düzenleyeceğiz. Söz verdiğimizgibi Esenyurt'u hep beraber hem Barış ve Kardeşlik Şehri hem de kültür vesanatın başkenti yapacağız” ifadelerini kullandı.

Festival CoşkusuTüm Esenyurt’a Yayıldı

Misafir dans gruplarının 5 farklı noktada gerçekleştirdiği dansgösterileri ile festival coşkusu tüm Esenyurt’a yayıldı. Akbatı AVM bahçesi,Necmettin Erbakan Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Akçaburgaz 3035. Sokak Parkıve Gaziosmanpaşa Parkı’nda gerçekleşen uluslararası kültürlere ait dans gösterilerini Esenyurtlular büyük birilgiyle izledi.

Zanaatkarlar Sokağı Festivalin SonGününde De Ziyarete Açık Olacak

Festivalkapsamında geleneksel el sanatlarının gösterime sunulduğu UluslararasıZanaatkârlar Sokağı’nda çeşitli el emeği göz nuru sanat eserleri sergileniyor.Esenkent Akbatı AVM bahçesinde 11 uluslararası el sanatı ve 18 Anadolu elsanatının sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı, festivalin son gününde de ziyareteaçık olacak. Vatandaşlar 15.00-23.00 saatleri arasında alanı gezebilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Semt Pazarını Ziyaret Etti
Başkan Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Toplu Kreş Açılışına Katıldı
Başkan Özer, Kemik Erimesi Hastası Yiğit Can’ı Ziyaret Etti
Minikler Afet Eğitimiyle Hem Öğrendi Hem Eğlendi
ATAŞEHİR - MONHEİM TASARIM OKULU'NDA ÇOCUKLAR İÇİN SANAT ATÖLYELERİ BAŞLIYOR