ATAŞEHİR İÇİN İKİ ÖNEMLİ ADIM: İÇERENKÖY HALİ TAŞINIYOR, YENİ SPOR MERKEZİ GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ile yürüttüğü işbirlikleri sayesinde bölgenin gelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ataşehir’in uzun yıllardır çözüm bekleyen hal kompleksinin taşınma işleminde sona yaklaşılırken, İçerenköy Mahallesi’ne ise, içerisinde olimpik yüzme havuzu, fitness salonu ve sosyal alanların yer aldığı önemli bir spor tesisi kazandırılıyor.

 

Ataşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı işbirlikleriyle bölgenin gelişimini sağlamak amacıyla önemli projelere imza atıyor.

Bu kapsamda, Ataşehir’in  İçerenköy Mahallesi’nde 54 yıldır faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin taşınma sürecine hız verildi.

 

Başkan Adıgüzel Yüzde 90’ının Tamamlandığını Açıklamıştı

Geçtiğimiz haftalarda Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel Tuzla’da yapımı devam eden yeni hal tesisine ilişkin çalışmaları yerinde incelemiş ve projenin yüzde 90’ının tamamlandığının müjdesini vermişti.

Projeye ilişkin bir paylaşım da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

 

‘Afet Durumunda Lojistik Üs Olarak Kullanılacak’

Yıllardır çözümü sağlanamamış olan İçerenköy Meyve Sebze Hali’nin taşınmasıyla ilgili yürütülen projenin sonuna gelindiğini duyuran İmamoğlu, yeni hal tesisinin videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi: “Tuzla Meyve ve Sebze Hali’nin yapımını tamamlıyoruz. Hem İstanbul’a hem de Marmara Bölgesi’ne hizmet verecek hal, afet durumunda lojistik üs olarak kullanılacak. Halin açılışıyla Ataşehir’deki eski hali kaldıracak, bölgedeki trafiği rahatlatacağız.”

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımı üzerine sosyal medya  hesabından yaptığı paylaşımında projede emeği geçenlere teşekkür edip şu sözlere yer verdi;

“İstanbul’a büyük katkı sunacak, afet durumlarında ise lojistik merkez olarak kritik bir rol üstlenecek Tuzla Meyve ve Sebze Hali, Ataşehir’deki eski halin kaldırılmasıyla bölgedeki trafiği de rahatlatacak. Bu önemli projeyi hayata geçiren Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve ekibine gönülden teşekkür ediyoruz. Bu projeler sayesinde Ataşehir, daha modern, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir ilçe haline dönüşecek.’’

 

İçerenköy’e Olimpik Yüzme Havuzlu Spor Merkezi İnşa Ediliyor

 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İçerenköy Mahallesi’nde inşasını sürdürdüğü yeni spor merkezi ile bölgedeki spor olanakları da artırılacak.

26 bin metrekarelik inşaat alanına sahip tesisin 2025 yılının ikinci yarısında tamamlanıp hizmete alınması planlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise inşası devam eden spor merkezine ilişkin son görüntüleri paylaşarak, ‘’“Ataşehir’e çok güzel bir spor tesisi kazandırıyoruz. İçinde olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, otopark ve sosyal alanlar da yer alan tesisimiz İçerenköy’de yükseliyor.” İfadelerine yer verdi.

Ataşehir’e kazandırılacak yeni spor tesisi ile ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerini sunan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ise, “Olimpik yüzme havuzu, fitness salonu ve sosyal alanlarıyla ilçemize büyük katkı sağlayacak bu tesisten tüm Ataşehirliler faydalanabilecek. Şimdiden hayırlı olsun!” dedi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Başkan Balcıoğlu, Mektebim Koleji Silivri Kampüsü Kurucularını Ağırladı
Başkan Balcıoğlu, İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısına Katıldı
Başkan Balcıoğlu, Yasin Agin ve Caner Erdoğan'ı Makamında Ağırladı
Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Tarafından Yürütülen Yol ve Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
Tuzla'da Gaziler Günü Kutlandı