ALİ GÜRELİ
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Adana Müteahhitler Birliği'nin bağlı bulunduğu İnşat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) kararı ile çimento fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla başlattığı inşaat şantiyelerindeki iş bırakma eylemine destek verdi.
AYAMDER Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan, Genel Sekreter Zafer Ofluoğlu ile birlikte iş bırakma eylemi başlatılan şantiyeye giderek açıklama yaptı. Çimento zamlarının inşaat sektörüne büyük darbe vurduğunu belirten ve bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını belirten Gülcan, ülke çapındaki iş bırakma eylemine katılma kararı aldıklarını ifade etti.
"SEKTÖR İŞ YAPAMAZ HALE GELDİ"
Gülcan, çimentoya yapılan zamların hiçbir ekonomik mantığa uymadığını ve yetkililerin bir an önce bu konuda acil çözüm bulması gerektiğine dikkati çekerek, "İnşaat sektörü iş yapamaz hale geldi" dedi.
İş bırakma eylemleri ile son çare olarak seslerini duyurmak istediklerini dile getiren Gülcan, şunları kaydetti:
"Çimentoya gelen zamlar enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde. AYAMDER olarak bağlı bulunduğumuz İnşat Müteahhitleri Konfederasyonu'na destek olmak amacıyla boykot kararına katılma kararı aldık. İş bırakma eylemine 40’ın üzerinde dernek üyemiz katıldı. Üyelerimizin şantiyelerinde işler durdu.
"FİYATLARDA GERİLEME OLMAZSA YENİ BOYKOT KARARLARI GÜNDEME GELEBİLİR"
Fiyatlarda bir gerileme olmaması durumunda yeni boykot kararları alınması gündeme gelebilir. Geçen yıl 150 lira olan çimentonun ton fiyatı 400-450 liraya yükseldi. Sektör olarak beklentimiz bunun 280-300 lira seviyesinde olması. Fiyatlardaki bu kabul edilemez artışın nedeni ihracat değil. Bugün çimento üreticileri iç piyasaya pahalıürün vermek için üretim kapasitelerini tam olarak kullanmıyorlar. Yaşanan yüksek zamlar, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut erişimini ve istihdamı olumsuz etkiledi."