Bahçelievler’de Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

Bahçelievler Belediyesi, Marmara Üniversitesi işbirliğiyle kadınlara yönelik etkili iletişim, dijital pazarlama, sosyal medya ve e-ticaret alanlarında girişimcilik eğitimleri veriyor.

 

TÜBİTAK projesi kapsamında düzenlenen eğitim programında kadınların dijital alanda bilinçlendirilmesi, farkındalıklarının artırılması sağlanıyor. Bahçelievler Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın eğitimcilerinden Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu kadınların eğitim programında yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, “Kadın kooperatiflerin üretmiş oldukları ürünlerin daha fazla markalaşması, daha fazla katma değer elde edebilmeleri adına bu projeyi hayata geçirdik. Bahçelievler Belediyesi’ne bize eğitim imkânını sağladıklarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

 

Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü olan Ayanaoğlu kadın girişimcilere yoğunlaştırılmış bir eğitim verdiklerini söyleyerek, Her şeyden önce bakış açıları değişiyor. Girişimci bir vizyona sahip oluyorlar. Ürünlerini nasıl markalaştırırlar, ürünlerini inovatif hale nasıl getirebilirler, sosyal medya pazarlaması ve bunun gibi birçok alanda uygulamalı ve teknik eğitim almış oluyorlar. Kadın girişimcilerimizin, kadın kooperatiflerimizin bu alanda ne kadar ilgili olduklarını görmüş olduk. Ek eğitimler koymayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Eğitimcilerden Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Aydoğan, “Buradaki eğitimlerde arkadaşlarımıza ücretsiz web sitesi kurulumu, domain adı alımı, elektronik ortamlarda sosyal medyada ticaret yapma yöntemleri, hedef kitlelerine nasıl ulaşabilirler, nasıl satış yapabilirler, nasıl faturalandırılır, kendi sitelerine nasıl reklam alırlar, nasıl güvenli satış yaparlar bunların eğitimlerini veriyoruz. Arkadaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

 

Farklı yaş ve eğitim gruplarından kursiyerlerin bir arada bulunduğu eğitim programında kursiyer Zehra Bildirici, “El sanatlarımı değerlendirmek amacıyla bu eğitime başvurdum. Buradaki hocalarım sayesinde bakış açım değişti. Geniş bir araştırma yapmadan bu işe giremeyeceğimi anladım. El sanatlarımı kısa yoldan e-ticarette bir logo, bir marka haline nasıl getiririm onu öğrendim.” dedi. 30 saatlik yoğunlaştırılmış eğitim programını tamamlayan girişimci kadınlar sertifikalarını aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri

HATTATLAR İCAZETLERİNİ ALDI
NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ADAYI YAZARDAN ARAPÇA BARIŞ PSİKOLOJİSİ
Başkan Balcıoğlu, Belediye Eğitimcileriyle Bir Araya Geldi
MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN İNGİLİZCE VE İTALYANCA KURSLARI
Silivri Belediyesi Spor Kulübü Yüzme Yarışmalarında Gururlandırdı!