Başkan Balcıoğlu'ndan Borç Açıklaması 'Yanlış Haberlerle Algı Operasyonu Yapılıyor'

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından “Devralınan belediyelerin SGK ve vergi borcu durumu” hakkında bir açıklama yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yapılan açıklamanın ardından bazı basın mensuplarının, internet sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının “Silivri Belediyesi’nin MHP’den devraldığı borç yokmuş” gibi yaptığı manipülatif haberlere ve paylaşımlara yanıt verdi.

 

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yaptığı açıklamada yapılan haberlerin algı operasyonu olduğunu söyleyerek, "Son günlerde bazı yerel gazetelerde ve internet sitelerinde yayımlanan haberlerde, CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökhan Zeybek'in açıklamaları çarpıtılarak, Silivri Belediyesi'nin borç yükünün 1 Milyar 503 Milyon 295 bin TL olduğu iddiasının doğru olmadığı ve bu borcun aslında 462 Milyon TL olduğu yönünde yanıltıcı ifadeler kullanılmıştır. Bu durum, kamuoyunda büyük bir yanlış anlaşılmaya ve haksız bir algı operasyonuna yol açmaktadır" ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyleyen Balcıoğlu, “Kimse Silivrililerin aklını ve vaktini bu tür algı oyunlarıyla çalmaya kalkmasın. Silivrililerin bu tür manipülasyonlara karnı tok! Bu gerçeği görmek istemeyenlere, 31 Mart seçim sonuçlarına dönüp bakmalarını ve şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini öneriyorum. Okunmak için komik işlere girenler, kendilerini komik duruma düşürmekten öteye gidemezler” diye konuştu.

 

Genel Merkez tarafından yapılan açıklamada yalnızca SGK ve vergi borçlarını belirtildiği, diğer borçların yapılan hesaba katılmadığını vurgulayan Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu:

 

"Örneğin, Keçiören Belediyesi asıl borcunu 1 milyar 755 milyon TL olarak açıklamıştır. Ancak Genel Başkan Yardımcımız, Keçiören Belediyesi'nin SGK ve vergi borçlarını 1 milyar 398 milyon TL olarak belirtmiştir. Yani, bu borçlar yalnızca SGK ve vergi borçlarıdır, toplam borç yükü değildir.

Silivri Belediyesi'ne gelirsek, bizim toplam borç yükümüz 1 milyar 503 milyon 295 bin TL'dir. Bir kez daha altını çizerek belirtiyorum: Borç yükümüz 1 milyar 503 milyon 295 bin TL'dir ve bu borç yükü; İller Bankası, yapılandırmalar, resmi kurumlar kamu idare payları, personel tazminatı, firma borçları, teminat ve emanetler, vergi dairesi ve belediye iştirakleri borçlarını içermektedir. Bu kalemlerin hepsi toplam borç yükümüzü oluşturmaktadır"

 

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, gazetelerden yayınladıkları haberleri düzeltmelerini isterken, basın mensuplarına şöyle seslendi:

“Amacımız, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve bu yanlış algıları kesin bir dille düzeltmektir. Yayımlanan yanlış bilgilerin derhal düzeltilmesini ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini ilgili gazetelerden talep ediyoruz.

Son olarak, bu tür yanıltıcı haberlerin tekrarlanmaması için basın mensuplarının daha dikkatli ve sorumlu bir yayıncılık anlayışı benimsemelerini bekliyoruz. Doğruluk, şeffaflık ve sorumluluk ilkeleriyle hareket eden basının demokrasimizin temeli olduğunu unutmamalıyız.”




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Emekli Baba ile Oğlu Aynı İş Kuyruğunda...
İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA BÜYÜK FİNAL YAKLAŞIYOR
İstanbul Valisi Davut Gül’den Başkan Eren Ali Bingöl’e ziyaret
GENÇLER SPOR OKULLARI’NA ÖZEL YETENEK KURSLARI İLE HAZIRLANIYOR
Tuzla’da Akran Nezaketi Çalıştayı gerçekleştirildi