Başkan Balcıoğlu, Sahipsiz Hayvanlar Yol Haritası Basın Toplantısı’na Katıldı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Sahipsiz Hayvanlar Yol Haritası Basın Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Başkan Balcıoğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri Mahir Yüksel, Cem Aydın, Berker Esen, ilçe belediye başkanları, Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, DEM Parti İstanbul milletvekili Celal Fırat, bağımsız milletvekili Filiz Gencer, İBB bürokratları, sanatçılar ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar kanadı tarafından çıkarılan 5199 sayılı ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair 7527 Sayılı Kanun’la ilgili görüşlerini paylaştı. İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye genelinde yapacakları uygulamaları detaylarıyla anlattı. İktidarın, söz konusu yasayı, tüm belediyeler ve çatı kurum TBB’nin görüşünü almadan çıkarttığını belirten İmamoğlu, “Sorumluluğu verdiğiniz kurumsal yapılarla bunu tartışmamanın hiçbir şekilde tarif edilebilir bir tarafı yoktur. Bu anlayış hukuken, ahlaken ve vicdanen de kabul edilemez” dedi. Türkiye ve İstanbul’daki sokak hayvanlarının ve belediyelerin barınma merkezlerinin sayıları hakkında konuşan İmamoğlu, “Bu mesele, yerel yönetimlerin boyunu aşan, gerçekten büyük bir meseledir. Çünkü sorun, özellikle son dönemde, 20-25 yıllık bir süreç içerisinde, büyüyerek artmıştır. Özellikle vahşi şehirleşme ve yapılaşma, bu tür doğal çarpıklıkların oluşmasının sağlanmasında ya da oluşmasında etkin bir süreci ortaya koyar” diye konuştu.

Başkan İmamoğlu: Bu Bir Vicdan Yolculuğudur, Bu Bir Adalet Yolculuğudur

Bu süreçte, tek bir sokak hayvanının bile uyutulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan İmamoğlu, “İBB olarak elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek, kısırlaştırma, aşılama ve barınma imkanlarını geliştireceğiz ve 16 milyonun huzurunu sağlayacağız. Hiçbir sokak hayvanın uyutulmasına izin vermeden toplumsal güvenliği sağlamak için, en üst seviyede gayretle imkanlarımızı, milletimizi, vatandaşlarımızı seferber edeceğiz ve bu sorunu, sürdürülebilir bir biçimde, bu güzel şehrimizde başta olmak üzere, örnek olsun diye bütün şehirlere, bütün ülkeye yaymak adına da etkin bir gayretin içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. Bütün İstanbulluları İBB ile birlikte hareket etmeye ve oluşturulacak İBB Hayvanları Koruma Konseyi'ne dahil olmaya davet etti. Fikir üretmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan İmamoğlu, "Çünkü tek yolu var; birlikte başarabilmek. Hep birlikte başaracağız. Bu bir vicdan yolculuğudur, bu bir adalet yolculuğudur. Bu aynı zamanda bir sevgi yolculuğudur, bir hoşgörü yolculuğudur. Toplumsal anlamda çok derin bir sınavdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Balcıoğlu: Sokak Hayvanlarının Daha İyi Bir Yaşam Sürmeleri İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Toplantıya katılan Başkan Balcıoğlu, belediyelerle uyumlu bir şekilde, sokak hayvanlarının tedavi, koruma ve barınma alanlarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Balcıoğlu, projeye öncülük eden ve sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için ortaya koyduğu vizyonla katılımcılara ilham veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. Başkan Balcıoğlu sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, "Sokak hayvanları, toplumumuzun bir parçasıdır ve onlara sahip çıkmak, insanlık görevimizdir. Bu projeyle birlikte, sokak hayvanlarının daha iyi bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

 




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri Ağırladı
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ATAŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Başkan Eren Ali Bingöl’den işe giden vatandaşlara çorba ve simit ikramı
Silivri ve Çatalca Belediyesi’nden Afetlere Karşı Güçlü Eğitim İş Birliği
KIŞ SPOR OKULLARINDA BEŞ BRANŞTA ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK