Başkan Özer’den 15 Yeni Kreş Müjdesi

BaşkanÖzer Esenyurtlu Miniklerin Mezuniyet Heyecanına Ortak Oldu

Esenyurt Belediyesinin kreşlerinde eğitim alan öğrencilerdüzenlenen törenle mezun oldu. Miniklerin mezuniyet heyecanına ortak olanBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu dünya çocuklarımızdan emanetaldığımız bir dünya. Bu emanete sahip çıkalım ve çocuklarımıza güzel,yaşanabilir bir dünya bırakalım. Bunu da kreşlerle başlatalım” diyerek 15 yenikreşin müjdesini verdi.

Esenyurt Belediyesi, bünyesindeki kreşlerde eğitim alan minikleriçin mezuniyet töreni düzenledi. Esenyurt Eski Belediye bahçesinde düzenlenentörende öğrenciler koro halinde müzik performansı sergileyip eğlenirken,öğretmenler ve veliler de bu anlara tanıklık etti. Törene katılan BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, karnelerini vererek miniklerle birlikte kep attı.Programda yaptığı konuşmada öğrencilere eğitim alanında her türlü desteğisunacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Bu sene bitmeden on beş kreşin dahatemelini atıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor. Çünkü kendi çocuklarına sahipçıkmayan bir ülkenin geleceği olamaz. Geleceği iyi yaşamak istiyorsakçocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım” dedi.

“Sistem Çocuklarımızı60 Kişilik Sınıflara Mahkum Ediyor”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çocuklara daha iyi imkânlarsunulması gerektiğinin altını çizen Başkan Özer, sistemdeki sıkıntıları vetıkanıklıkları anlattı.

Özer, şunları söyledi: “Bir çocuğun ilk mimarı olan annelere enkıymetli, en değerli varlığınız nedir diye sorarsanız, alacağınız cevap‘çocuklarım’ olur. O nedenle her birimiz çocuklarımızın üzerine titreriz. Fakatburada sistemden kaynaklanan bir sıkıntı var. Aileler çocuklarına bu kadardeğer verirken sistem çocuklarımızı altmış kişilik sınıflarda okumaya mahkumediyor. Çocukları altmış kişilik sınıflarda okumaya mahkum etmek; o çocuklarınkapasitelerinin üçte ikisini heba etmek demektir. Bu sadece o çocuklara değil,ülkenin geleceğine de haksızlıktır. İşte burada sosyal devletin eksikliğinigörüyoruz. Bu eksikliği birilerinin gidermesi gerekiyor. Belediyeler, yerelyönetimler sosyal belediyecilik yoluyla bunu yapabilirler. Bu anlamdayaptığımız hizmetlerden biri de çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır,onlara eğitime ilk adımı atacakları kreşler açmaktır. Bu sene bitmeden on beşkreşin daha temelini atıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor.”

“Daha İyiÇocuklar Yetiştirebilmek İçin Kendimizi Yetiştirmeliyiz”

Sadece çocuklar için değil onları yetiştiren anneler için dehizmetlerinin artarak devam edeceğini vurgulayan Özer, “Bizim görevimiz toplumaiyi insan yetiştirmektir. Bu görev en başta da annelere düşüyor çünkü çocuğunilk mimarı annedir. Onun için bizim anneleri de yetiştirmemiz lazım. Kültürmerkezlerimizde annelere de bu anlamda bir takım eğitimler, kurslar veriyoruz.Daha iyi çocuklar yetiştirebilmek için kendimizi yetiştirmeliyiz. Bu dünya bizebabalarımızdan miras değil çocuklarımızdan emanettir. Bizim en önemligörevlerimizden biri de bu emanete ihanet etmeden sahip çıkmaktır. Hep birlikteçocuklarımıza güzel, yaşanabilir bir dünya bırakalım” diye konuştu.

“BelediyeBaşkanımız Çocuğuma İkinci Bir Baba Oldu”

Çocuğunun mezuniyet mutluluğunu yaşayan Bilge Yavan, “İki senedirçocuğumu Esenyurt Belediyesi’nin kreşine gönderiyorum. Belediyemizin verdiğihizmet konusunda herkesi ayrı ayrı takdir ediyorum. Ben, çalışan bir anneolarak kızımın öğretmenlerini bu kadar çok seveceğini düşünmüyordum. Ona ikincibir anne oldular, Belediye Başkanımız da ikinci bir babası oldu diyebilirim.Bugün de çok büyük bir organizasyon gerçekleştirdiler. Kızımla beraber çokmutlu olduk. Bunlar çok güzel şeyler. İlkler unutulmazmış. Emeği geçen herkeseçok teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Emekli Baba ile Oğlu Aynı İş Kuyruğunda...
İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA BÜYÜK FİNAL YAKLAŞIYOR
İstanbul Valisi Davut Gül’den Başkan Eren Ali Bingöl’e ziyaret
GENÇLER SPOR OKULLARI’NA ÖZEL YETENEK KURSLARI İLE HAZIRLANIYOR
Tuzla’da Akran Nezaketi Çalıştayı gerçekleştirildi