Başkan Özer’den Hayvan Hakları Yasasına İlişkin Önemli Açıklama

Prof. Dr. Özer: Hükümet Tüm İmkânlarını Seferber Etmeli

Sokakta yaşayan hayvanların uyutulmasınıkapsayan yasa teklifine tepkiler hızla artıyor. Yasaya bir itiraz da EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’den geldi. İlçede bulunan barınaktahayvanlarını ziyaret ederek veteriner hekimlerden sağlık durumlarına ilişkinbilgiler alan Başkan Özer; “hazırlanan bu yasaya gönlümüz razı değil.” dedi.

“Katliam yasası” olarak da tanımlananHayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeren teklifin önümüzdekigünlerde karara bağlanması bekleniyor. Yasa hazırlığına tepkiler hızla artarkenbir itiraz da Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’den geldi. İlçedebulunan hayvan barınağını ziyaret eden Başkan Özer, sokakta sahipsiz kalanhayvanların uyutma yöntemi ile öldürülmesine tepki gösterdi. Klinikte görevyapan veteriner hekimlerden hayvanların sağlık durumu ile ilgili bilgiler alanBaşkan Özer: “Uyutma adı altında hayvanları öldürmek bizim geleneğimizde yok.Bizim tarihsel hafızamızda kötü bir anı olan “Hayırsızada Sürgünü” var. Bunedenle halkımızın gönlü ikinci kez bir ‘Hayırsızada’ deneyimine razı değildir.”dedi.

 

“Türkiye’de Mama Üretim Tesisi Olan Tek Belediyeyiz”

Açıklamasında hayvanların uyutma yöntemi ilehayatlarına son vermek yerine, yapılacak kapsamlı çalışmalar ile sorunlarıngiderileceğine dikkat çeken Başkan Özer; “Bir kere uyutma adı altındahayvanları öldürmek bizim geleneğimizde yok. Bizim tarihsel hafızamızda kötübir anı olan Sivri Ada deneyimi var. Sokaklardan toplanarak Sivri Ada’yasürülen köpekler orada ölüme terk edildi. Halkımız bu olaydan dolayı SivriAda’ya “Hayırsızada” ismini verdi. Halkımızın gönlü ikinci bir “Hayırsızada”deneyimine razı değil. O nedenle bizim meseleye bu çözümle yaklaşmamız yerine, özelliklehükümetin bu konudaki imkânlarını seferber etmesini beklemek en doğalhakkımızdır. Bu konuda hayvanseverlerin duyarlılıklarına kesinlikle katılıyorum.Şunu bilmemiz lazım; biz, insan olarak hayvanlarla ve doğayla iç içe yaşayan birtürüz. Doğa olmadan, hayvanlar olmadan yaşamımızı sürdüremeyiz. İnsanlarınsosyo-psikolojik bir takım sorunlarla karşı karşıya olduğu böyle bir dünyadahayvanlar insanların en yakın dostlarıdır. Doğa ise bizim muhtaç olduğumuz endeğerli hazinedir. O nedenle doğa ve hayvanlar olmadan biz insanlar olarakyaşamımızı sürdüremeyiz. Biz olmadan hayvanlar doğada yaşamlarını idameettirebilirler ancak bizim onlara ihtiyacımız var. Bu bilinçle hayvanlarımızasahip çıkmalıyız. Biz Esenyurt Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen hertürlü çabayı sarf ediyoruz ve ülkemize, bütün insanlığa da bu çağrıyıyapıyoruz.” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Emekli Baba ile Oğlu Aynı İş Kuyruğunda...
İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA BÜYÜK FİNAL YAKLAŞIYOR
İstanbul Valisi Davut Gül’den Başkan Eren Ali Bingöl’e ziyaret
GENÇLER SPOR OKULLARI’NA ÖZEL YETENEK KURSLARI İLE HAZIRLANIYOR
Tuzla’da Akran Nezaketi Çalıştayı gerçekleştirildi