Başkan Özer Hıdırellez Neşesine Ortak Oldu

HıdırellezEsenyurt’ta Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Romanvatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstündenatladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçeninen güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Renklerin ve kültürlerin ortak paydası olan Esenyurt’ta Hıdırellezcoşkusu yaşandı. Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte, baharın, güzeldileklerin ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerlekutlandı. Roman Kültür Evi önünde gerçekleşen şenlikte Roman sanatçılar sahnealarak vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Programa katılarak Romanvatandaşların neşesini paylaşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,bir gelenek olan Hıdırellez ateşinin üstünden atladı.

“Sizinle ElEle Gönül Gönüle Birlikte Çalışacağız”

Vatandaşların Hıdırellez Bayramı’nı kutlayan Başkan Özer şöylekonuştu: “Hızır İlyas; kışın ve zorlukların geride bırakıldığı, güzelliğin,bereketin, bolluğun, yeşilin can aldığı, kan aldığı, güzelleştiği gün demektir.Gününüz kutlu olsun. Bugünün en önemli yanlarından biri şu; Hızır darda kalanınimdadına yetişir. Hızır yoklukta, yoksullukta olanın yanında olur. İlyas dasuyu, toprağı korur. Aslında Hızır ile İlyas'ın buluştuğu günün adıdır bugün. Bugünaynı zamanda bizim için de bir mesajdır. Bize diyorlar ki, ‘Halkınıza kucakaçın, toplumla buluşun, toprağı, suyu koruyun, insanlar darda olduğu zamanonların yardımına koşun.’ Biz de Allah'ın izniyle bunu yapacağız. Burada çoksayıda eşimiz, dostumuz, kardeşimiz var, sizin hiç dinmeyen, hiç bitmeyenneşeniz var. Bu neşeniz her daim var olsun. Ben Allah'ın izniyle her zamansizin yanınızda olacağım. Sizin sorunlarınızın çözümü bizim boynumuzunborcudur. Zaten bunun için göreve geldik. Sizinle el ele vereceğiz, gönülgönüle birlikte çalışacağız.”

“Siz BuBahçenin En Güzel Çiçeklerisiniz”

Roman vatandaşların daha eşit daha özgür bir dünyada yaşaması içinprojeler ürettiğini söyleyen Başkan Özer, “Esenyurt, Yaşar Kemal'in dediği gibi‘Bin bir rengin açtığı bir çiçek bahçesi.’ Bu bahçenin en güzel çiçeği sizlersiniz.Sizin neşeniz, sizin o folklorunuz, sizin dinmeyen sevinciniz bize de sevinçaşılıyor. Ben sadece burada değil, hayatım boyunca bir akademisyen olarak dahep Roman kardeşlerim daha güzel daha eşit daha özgür bir dünyada yaşamalarıiçin projeler ürettim. Esenyurt Belediye Başkanı olarak bundan sonraki süreçtede hep sizlerle beraber yürüyeceğim. Sizlerin düğünlerinizde neşenizipaylaşacağım. Sizlerin acılı gününüzde, taziyenizde de acılarınızı paylaşacağım.Hep beraber Esenyurt'u 21. yüzyıla yakışır, herkesin bir arada, bir kültürbahçesinde yaşadığı barış ve kardeşlik şehri yapacağız. Bu konuda da sizdenkatkı ve destek bekliyorum. Her zaman dediğim gibi adil, eşit, ulaşılabilir birbelediye olacağız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

Arkın Aktaç’tan Yeni Bir Korku Şaheseri: "Büyücü", 27 Eylül’de Sinemalarda!
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
GELECEĞİN SPORCULARI AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AÇTIĞI YAZ KURSLARINDA YETİŞİYOR
CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ BAYRAKTUTAN’DAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ZİYARET
ÇERÇİOĞLU OTİZMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE ÖNCÜ OLUYOR