Başkan Özer Vatandaşlara Aşure İkramında Bulundu

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Muharrem ayıdolayısıyla ilçenin birçok farklı noktasında vatandaşlara aşure ikramındabulundu.

Muharrem ayı dolayısıyla Esenyurt’un 3 farklı noktasındavatandaşlara aşure dağıtıldı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Aşevi’ndepersonellerle birlikte kazanlarda kaynatılan aşureyi tek tek kaseleredoldurarak, paketledi. Aşureler, meydanlarda dağıtılmak üzere mobil ikramaraçlarına yüklendi. Başkan Özer’in Esenyurt Cumhuriyet Meydanı, AkçaburgazKapalı Semt Pazarı ve 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve SanatFestivali’nin düzenlendiği Fırat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda yaptığı aşureikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Prof. Özer ayrıca Örnek Cemevi’ndedüzenlenen aşure programına da katılarak, canların lokmasına ortak oldu.

“Kazanlarımızda4 Bin Kişilik Aşure Kaynattık”

Birlik, beraberlik, huzur ve kardeşliğin Türkiye genelinde dehâkim olmasını dileyen Başkan Özer, şöyle konuştu: “Muharrem ayının sonbulmasıyla birlikte yaklaşık 4 bin kişiye kazanlarımızda aşure kaynatıyoruz.Muharrem ayı aynı zamanda Kerbela acısını yüreğimizde paylaştığımız, sonunda dabir arada olduğumuz büyük ve çeşitli bir zenginlik olarak sofralarımızdabizleri buluşturan bir inanç ve geleneğimizdir. 12 günlük lokmalarımızıcemevlerimizle paylaştık. Hakk kabul eylesin. Muharrem aynı zamandamazlumların, zalimlere karşı duruşunu simgeleyen, hakkı, hukuku temsil edenönemli bir ayımız ve inancımız. Ben bu vesileyle bu aşurenin Hakk katındakabulünü niyaz ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Emekli Baba ile Oğlu Aynı İş Kuyruğunda...
İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA BÜYÜK FİNAL YAKLAŞIYOR
İstanbul Valisi Davut Gül’den Başkan Eren Ali Bingöl’e ziyaret
GENÇLER SPOR OKULLARI’NA ÖZEL YETENEK KURSLARI İLE HAZIRLANIYOR
Tuzla’da Akran Nezaketi Çalıştayı gerçekleştirildi