Bornova Belediyesi’nin "Sıfır Atık Yönetimi" konusundaki strateji ve politikalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla bölgedeki sivil toplum örgütleri, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin katılımıyla “Fikrimiz Bornova - Sıfır Atık” arama toplantısı yapıldı.
Online olarak yapılan toplantı, Bornova Belediyesi, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Sosyal Girişimi işbirliğinde National Democratic Institute (NDI) tarafından yürütülen “Yerel Yönetimler ve Sivil Aktörler Arasındaki Sivil Katılımı Geliştirmek için “Katılıyoruz Programı” işbirliğinde gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte tüm tarafların katılımı ile ileride gerçekleştirilecek çalışmalara esas olmak üzere sıfır atık konusunda mevcut durumun fotoğrafıçekildi, ihtiyaçlar, beklentiler tespit edildi.
Belirlenen ihtiyaçlara yönelik halka açık ödüllü fikir yarışmaları ile www.fikrimiz.org platformu üzerinden geniş kitlelerden yaratıcı fikirler toplanması, analiz edilerek projelendirilmesi ve strateji ve politikalara yol göstermesi amacı ile çalışmalar başlatıldı.
Daha yaşanabilir bir çevre yolunda atık yönetiminin çok önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyorsak yerel yönetimler olarak çevre konusundaki bu tip çalışmaların içinde mutlaka yer almamız gerekiyor. Amacımız Bornova’da sıfır atık” diye konuştu.
Katılımcılar
Bozaltın Geri Dönüşüm Ltd./Atık Ambalaj
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Çevreci Enerji Derneği
Çöpüne Sahip Çık Vakfı
Deniz Temiz Derneği – TURMEPA
Ege Çevre Kültür Platformu
Ege Orman Vakfı
Ege Üniversitesi
Egeçev Atık Yönetimi A.Ş./ Atık Cam
İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Çevre Gönülleri Platformu
İzmir Ekonomi Üniversitesi
İzmir Yaşam Alanları Sivil İnisiyatifi
Küresel Okuryazarlık Ağı - Yuva Derneği
Mundo Tekstil Mobilya./ Atık Tekstil
Originn Co Working
Sosyal İklim Derneği
Temel İhtiyaç Derneği (Tider)
Yaşar Üniversitesi