Çankaya Belediyesinden İstihdama Katkı

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, İŞKUR, KOSGEB, MEB, Köy-Koop ve Alman Kooperatifleri Konfederasyonu işbirliği ile düzenledikleri mesleki eğitimlerin ardından 3 bin 400 vatandaşa iş imkanı sağladı.

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi istihdama katkı sunmaya devam ediyor. Merkez, kurulduğu günden bu yana İŞKUR, KOSGEB, MEB, Köy-Koop ve Alman Kooperatifleri Konfederasyonu işbirliği ile düzenledikleri mesleki eğitimlerin ardından 3 bin 400 vatandaşımıza iş imkanı sağladı.

İSTİHDAM GARANTİLİ EĞİTİM

Genç işsizler, kadınlar ve eğitimli gençlerin işgücüne katılımını desteklemek ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi nitelikli işgücü hareketliliğini artırmak amacıyla kurulan merkezde, en çok talep gören istihdam garantili eğitimler oldu. Merkezde verilen Çocuk Gelişimi Eğitimi, Yaşlı Bakımı Eğitimi, Yönetici Asistanlığı Eğitimi, Güvenlik Eğitimi, Kat Hizmetleri Eğitimi, Temel Sekreterlik, Modelistlik ve Stilistlik Eğitimi, Reyon Görevlisi Eğitimi (Engelli bireylere yönelik), Dikiş Eğitimi, Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı Eğitimi ve Muhasebe eğitimlerini alan 720 Çankayalı iş sahibi oldu.

Çankaya Belediyesi ve İŞKUR arasında imzalanan, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında da 2015 tarihinden itibaren  “genel temizlik” ,“bakım-onarım” ve “park bahçe düzenlemeleri” alanlarında toplamda 735 kişi Çankaya Belediyesinde geçici olarak istihdam edildi.

GİRİŞİMCİLER ÇANKAYA'DA YETİŞİYOR

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Uygulamalı Girişimcilik eğitimi başlatan Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, bu kurslarda, 2 bin 225 girişimci adayına eğitim verdi. Üniversite, lise ve ilköğretim mezunlarına yönelik açılan sınıflarda kendi işini kurmak isteyenlerin işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarında yol göstericilik yapılırken, iş planı onaylanan adaylar KOSGEB desteklerinden yararlanma imkânı buldu.

KOOPERATİF EĞİTİMİ

Çankaya Belediyesi, Köy-Koop ve DGRV (Alman Kooperatifleri Konfederasyonu) arasında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında;  toplam 40 kursiyer kooperatifçilik alanında eğitim aldı. Bu alanda faaliyet göstermek isteyen kursiyerlere girişimcilik, kooperatiflerin tanımı, ilkeleri, değerleri ve önemi, kooperatiflerde raporlama ve mali tabloların oluşturulması, kooperatiflerde yönetim, denetim ve genel kurulun işleyişi hakkında yetkinlik kazanmasını sağlamak amacıyla eğitim verildi.

BARİSTA KURSLARI

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi son dönem eğitimleri kapsamında “Barista” eğitimi de düzenledi. Kahvenin tarladan başlayan yolculuğunun konu alındığı Barista Eğitimi kapsamında; kahvenin tüm aşamalarının teorik ve pratik olarak öğretildiği toplam 120 saatlik eğitim programını tamamlayan 150 genç kursiyer, Usta Öğretici Belgesi almaya hak kazandı. Barista kurslarını tamamlayıp iş sahibi olan gençlerin işveren teşvik primleri de 6 boyunca devlet tarafından karşılandı.

DDY (Arabica) işbirliği kapsamında ise "Pastacı Yardımcısı" yetiştirmek amacıyla 512 saatlik kurs aile yeni bir iş kapısı açılmasını sağladı. Mesleğin gerektirdiği yeterliliğe sahip olan kursiyerler, eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası ile Arabica Cafe üretim tesisinde Pastacı olarak istihdam edilme şansı yakaladı.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ KAZANDIRIYORUZ

Merkezin faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “İş ve İstihdam Merkezimiz şu ana kadar açtığı kurslar ve 305 iş yeri ile iletişime geçerek 3 bin 400 kişiye doğrudan iş imkanı sağladı. Özellikle kadın ve gençlere yönelik eğitimlerimizle pek çok alanda nitelikli iş gücünü Türkiyemize kazandırıyoruz. Böylesine faydalı bir merkezi oluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

MPL lisansı nasıl atpl'e dönüşür
Fırıldak Kubi Kime Denir?
Türkiye'de ilk metroyu kim yaptı?
Toplumun merak ettiği konular nelerdir?
Beyaz Leblebinin Faydaları Nelerdir?