HASAN KÜÇÜK
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, et ve et ürünleri ile elektriğe gelen zamlara, “Hayatımız zamla geçiyor. Ama bu zamlar, yaşamımızın iyileşmesi yönünde değil, gama dönüşüyor, çileye dönüşüyor. ‘Yaşama, öl’ deniliyor” tepkisini gösterdi.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklama ile et ve et ürünleri ile elektriğe gelen zamlara tepki gösterdi. “Zamlar artık kaderimiz oldu” diyen Göktaş, “Önceki gün elektriğe yüzde 25 civarı zam geldi. Ardından dün et ve et ürünlerini, kırmızı et ve tavuk fiyatlarına zam geldi. Yüzde 18-25 arası zamlar. Kurban Bayramıöncesi bu zamlar neyin nesi? Kurban Bayramıöncesi bu zülüm reva mı?” diye sordu. Göktaş, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:
“HER AY HER ŞEYİN ÜZERİNE YÜZDE 15-25 ZAM”
“Markete, alışverişe gidiyorsunuz, her ay her şeyin üzerine yüzde 15-25 arası zam binmiş halde. Ayçiçek yağı, şeker başta olmak üzere; makarnası, bulguru, her şeyi otomatik zamma bindirmişler. Bu halk ne yapsın? Asgari ücretlinin maaşında mı gelişme oldu? SSK- BAĞKUR emeklileri başta olmak üzere emeklilerin maaşlarında mı gelişme oldu? Kadrolu işçinin, sözleşmelinin maaşlarında mı gelişme oldu? Hangi iyileştirme zammı yaptınız da yiyecek, içecek, yaşamın temel ihtiyaçları olan, elektrik, et ve et ürünleri, tavuk, ayçiçek yağı, şeker, makarna, bulgur gibi ihtiyaçlara yüzde 18-25 arası zam geliyor? Yazık günah yahu!
Bu millet devlete olan sevgisi, vatana olan bağlılığı yüzünden ağzını açmıyor. Açmadıkça da birileri, ‘vatandaşın durumu çok iyi, hiç sesi çıkmıyor’ diyerek, sürekli zam üstüne zam veriyor.
Bu adaletsiz uygulamalara son veriniz. Keyfi olarak zam verenlerin tepesine bininiz. Halkı soydurmayınız. Halkı yolunacak kaz gibi görenlere ‘dur’ deyiniz. Çünkü bu kazın yolunacak tüyü kalmadı. Bir avuç şaşa ve debdebe içinde yaşayan kesime bakıp, tüm halkın durumunun çok iyi olduğunu sananlar, büyük yanılgı içindeler. Millet perişan. Aç ve açıkta. Yokluk almış başını gidiyor. Bu sosyal yaşam içinde de kötülükler, ahlaksızlıklar artıyor. Toplumsal barış bozuluyor. Toplumsal mutabakat ve barış adına hakkaniyetli, adaletli uygulamaların hayata geçmesi elzemdir. Zamları durdurunuz.”