ÇEVRE DAVASI MASRAFLARINA İMECE KATKISI

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Meriç nehri kıyısında faaliyete geçen beton santrali ve parke kilit taş üretilecek tesise karşı açtığı davanın yargı...

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Meriç nehri kıyısında faaliyete geçen beton santrali ve parke kilit taş üretilecek tesise karşı açtığı davanın yargı giderlerini karşılamak için ‘imece’ usulü kahvaltı organizasyonu düzenledi.

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, mahkeme masraflarını imece usulü toplayabilmek için Edirne Tabipler Lokali’nde kahvaltı verdi. Edirne Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Ayten Eren, Meriç nehrini gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, “Maalesef Meriç nehrimiz çoktan setler ile beton dökülerek bozuldu. Çevresi resmi kurumlarca yatak temizliği denilerek çevresindeki bütün biyolojik ve endemik bitkilerin ortadan kaldırıldığı işler yapıldı" dedi. Çevreci Yılmaz Eren ise gönüllü arkadaşları ile birlikte Meriç nehrini koruyacaklarını dile getirdi.

Dernek Başkanı Ayten Eren, firmaya karşı açtıkları davanın sürecini şöyle anlattı:

“7 ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde Meriç nehri ile ilgili bir proje tanıtım dosyası yayımlandı. Biz bunu bilim çevreleri ve uzmanlara danışarak burası için uygun olmadığını denetim kurulumuza kabul ederek bir itiraz hazırladık. İtirazlarımızı yaptık. 7 ay sonra daha süre dolmadan baktık ki orada kapasite artışı Özmeriç Kum, Çakıl, Prefabrik Yapı Elemanları Projesinin çoktan başladığını gördük. Biz bir dava sürecine başladık. Dava süreci öncesinde de yine bilimsel raporlarımızı, uzman görüşlerimizi toparlayarak davamızı açtık."

"MERİÇ NEHRİ BETON DÖKÜLEREK BOZULDU"

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Eren, tesise günde 320 kamyonetin girdiğini söyledi. Tesiste biyolojik ve endemik bitkilerin ortadan kaldırıldığı işlemler yapıldığını öne süren Eren, şunları söyledi:

“Bunu kamuoyuna duyurmak amacıyla kahvaltıyı düzenledik. Bu imece ile yapılan arkadaşlarımızın kahvaltılıklarını hazırladığı bir toplantı oldu. Amacımız Meriç nehrine, gelecek nesillere hasarsız bozulmadan bırakmaktı. Ama maalesef Meriç nehrimiz çoktan setler ile beton dökülerek bozuldu. Çevresi resmi kurumlarca yatak temizliği denilerek çevresindeki bütün biyolojik ve endemik bitkilerin ortadan kaldırıldığı işler yapıldı. En sonda da metrelerce delinerek, metrelerce kazılarak içindeki kum beton santrallerine aktarılarak günde 320 kamyonetin girip çıktığı bir tesise dönüştürüldü. Biz bütün bunlara dava açmış bulunuyoruz. Herkesin katkısına, dayanışmayı sağlayan halkımıza teşekkür ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Öğretmenler Günü kutlu olsun
TÜRKİYE, AVRUPA ÜMİTLER TAEKWONDO ŞAMPİYONU
GALATASARAY’DAN LİG TARİHİNİN EN İYİ BAŞLANGIÇ REKORU
Altılıganyan.com Koşusu'nun Adana'daki galibi Browny Lady oldu
Atyarışı.com Koşuları Adana'da düzenlendi