CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: Suriyeli Misafirlerimizle 2 Senede Vedalaşacağız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın sınır bölgesinde olan Kuşaklı Köyü’ne gelerek sınır güvenliğine ilişkin basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, basın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından sınır güvenliğine ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Sınırın sıfır noktasına geldim. Bir konuda kararlığımın devam etiğini milletime söylemek için geldim. Cumhurbaşkanlığımın 2 önemli hedefi var: Birincisi Suriyelileri vatanlarına kavuşturmak. İkincisi ise, İran üzerinden kaçak gelenleri, İran’a geri göndermek.

Sokak ve mahallelerimizi sahiplerine geri vermek zorundayız. Ancak bu Necip Milletimize de ırkçılık gibi bir leke sürmeyecek biçimde, hassas bir şekilde yapmak zorundayız. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Büyük ve uluslararası bir projeyi koyacağım milletimizin önüne.

Çalıştığımız programda hem sığınmacı işini çözmek hem de bu süreçte Türkiye için Akdeniz bölgesinde önemli bir siyasal liderlik rolü oluşturmak var. Milletimiz sabretsin, çok kısa sürede bilgilendireceğiz.

İkinci meselem, her türlü kaçak girişi durdurmak. Bize göre mesele çok basit: Sınırın güvenliği ulusal güvenliktir. Sınır güvenliği, egemen bir ulusun en temel ve gerekli sorumluluğudur. Sınırını koruyamayan egemen olamaz.

Özetle, Suriyeli misafirlerimizle 2 senede vedalaşacağız. Sınırı ise her türlü kaçak geçişe, cumhurbaşkanlığımın ilk haftasında kapatacağım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

FİLİSTİN’İ DESTEKLEYEN PARLAMENTOLAR GRUBU’NUN İLK TOPLANTISI TAMAMLANDI
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA FİLİSTİN ULUSAL KONSEYİ BAŞKANI FATTOUH İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, MALEZYA TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI ABDUL İLE BİR ARAYA GELDİ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA ÜRDÜN TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI SAFADİ İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA KATAR ŞURA MECLİSİ BAŞKANI GHANİM İLE GÖRÜŞTÜ