CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Asgari Ücret Açıklaması: "Saray, Bu Ülkenin 33 Milyon Vatandaşını Soydu"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 asgari ücretine ilişkin, “Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 bin 506 lira olarak duyurduğu 2023 yılı asgari ücretine ilişkin açıklama yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine ‘biri istedi’ diye, öyle oldu. Asıl mesele, asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmektir. O da endüstriyel dönüşümle olur. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

FİLİSTİN’İ DESTEKLEYEN PARLAMENTOLAR GRUBU’NUN İLK TOPLANTISI TAMAMLANDI
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA FİLİSTİN ULUSAL KONSEYİ BAŞKANI FATTOUH İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, MALEZYA TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI ABDUL İLE BİR ARAYA GELDİ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA ÜRDÜN TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI SAFADİ İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA KATAR ŞURA MECLİSİ BAŞKANI GHANİM İLE GÖRÜŞTÜ