Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Roman Buluşması Düzenliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımlarıyla İzmir’de bir Roman Buluşması düzenliyor. Buluşma 15 Ocak Pazar günü saat 14.00’de, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Buluşmaya Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Roman yurttaşlarımızın oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarını temsilen 600 kişi katılacak. Buluşmada ayrıca, yoğun Roman nüfusa sahip CHP’li yerel yönetimlerden 50 belediye başkanı veya yardımcısı da hazır bulunacak. Toplantı alanına çok sayıda Roman yurttaşımızın gelmeleri de bekleniyor.

Roman Buluşması iki bölümden oluşacak:

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önce belediye başkanlarımızla buluşarak Romanlara yönelik çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunacak. Ardından ana salona geçilecek ve Genel Başkanımızın ve protokolün açılış konuşmalarının ardından basın mensupları salon dışına çıkarılacak. Toplantının son bölümünde sivil toplum temsilcileri Genel Başkanımıza görüşlerini iletecek, Genel Başkanımız da söz alanlara toplu olarak yanıt verecek.

Roman Buluşması’nın ardından bir süredir hazırlıkları süren, CHP’nin Romanlara Yönelik Eylem Planı (2023-25) Parti Meclisi’nin onayından geçirilerek kamuoyuyla paylaşılacak. CHP, daha önce de benzer bir planı 2020-22 yılları için hazırlayarak Parti Meclisi’nden geçirmişti. Romanlara Yönelik Eylem Planı’nın merkezi iktidarda ve yerel yönetimlerde hayata geçirilecek politika önerileri şeklinde iki ana bölümü olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

FİLİSTİN’İ DESTEKLEYEN PARLAMENTOLAR GRUBU’NUN İLK TOPLANTISI TAMAMLANDI
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA FİLİSTİN ULUSAL KONSEYİ BAŞKANI FATTOUH İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, MALEZYA TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI ABDUL İLE BİR ARAYA GELDİ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA ÜRDÜN TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI SAFADİ İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, İSTANBUL’DA KATAR ŞURA MECLİSİ BAŞKANI GHANİM İLE GÖRÜŞTÜ