EĞİTİM-BİR-SEN: "OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN TEMEL SORUNLARDAN BİRİ DİN VE AHLAK EĞİTİMİNE YÖNELİK BOŞLUK"

Eğitim-Bir-Sen, aralık ayında Ankara’da toplanacak Millî Eğitim Şûrası öncesinde, rapor yayınladı. Raporda; “Okul öncesi eğitimin niteliğine dair temel...

DİLAN KUTLU

Eğitim-Bir-Sen, aralık ayında Ankara’da toplanacak Millî Eğitim Şûrası öncesinde, rapor yayınladı. Raporda; “Okul öncesi eğitimin niteliğine dair temel sorunlardan biri erken çocukluk döneminde din ve ahlak eğitimine yönelik boşluktur. Okul öncesinde din ve ahlak eğitimine yönelik bir talebin varlığı, gerek öğrenciler gerekse veliler yönüyle bariz bir şekilde ortada durmaktadır" denildi. 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın "en yüksek danışma kurulu" olarak nitelendirilen Millî Eğitim Şûrası, 1-3 Aralık’ta Ankara’da toplanacak. "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" başlıklarının ele alınacağı Şura’nın açılış ve kapanış toplantıları, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 20. Millî Eğitim Şûrası öncesinde hazırladıkları "Görüş ve Öneriler Raporunu" açıkladı. Sendikanın raporunda, Şura ile ilgili şu öneriler sıralandı:

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINDA DİNİ VE AHLAKİ GELİŞİME YÖNELİK İÇERİK BULUNMAMAKTADIR”

“Bugün ülkemizde, okul öncesi eğitimin niteliğine dair temel sorunlardan biri erken çocukluk döneminde din ve ahlak eğitimine yönelik boşluktur. Ülkemizde, ilk ve ortaöğretimde din eğitimi ve öğretimi alanında önemli mesafeler alınmasına rağmen, erken çocukluk din ve ahlak eğitimi için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Çünkü okul öncesi eğitim programlarında dinî ve ahlaki gelişime yönelik bir içerik bulunmamaktadır. Bu boşluğun insan hayatının en kritik döneminde olması, sadece bu eğitimden mahrum kalan çocukların değil, toplumsal hayatın geleceğini etkileyecek boyutta geniş bir etki sahasına sahip olduğu/olacağı hatırda tutulmalıdır.

Okul öncesinde din ve ahlak eğitimine yönelik bir talebin varlığı gerek öğrenciler gerekse veliler yönüyle bariz bir şekilde ortada durmaktadır. Bu çerçevede, mevcut din ve ahlak eğitim modelinin çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak okul öncesine uyarlanması; velilere, dini referansı önceleyen bir ahlak eğitimini esas alan okul öncesi ahlak eğitimi ile belirli bir dini ve dinin değerleri öğretisinin eğitim konusu yapılmasını baz alan okul öncesi din eğitimi arasında tercih hakkının sunulacağı okul öncesi çoğulcu/tercihli din ve ahlak eğitimi veya okul öncesi öğretim programında değerler eğitimine ayrı bir alan olarak yer verilmesi esasına dayalı değerler eğitimi modelleri üzerinden bir okul öncesi din ve ahlak eğitimi süreci tasarlanmalıdır.”

TEKNİK MESLEK LİSELERİNİN SORUNLARINA "SANAYİ-OKUL İŞ BİRLİĞİ" ÇÖZÜMÜ

Raporda, meslek eğitim liselerine yönelik; “Mesleki ve teknik eğitim okullarının kapasiteleri güçlendirilmeli, sanayi ve hizmet sektörü başta olmak üzere, istihdam yeterlilikleri ile bu okullardan mezun olanların kazandıkları beceriler arasında net bir bağ kurulmalı, sektör-okul iş birliği ve entegrasyonu sağlanmalıdır” önerisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Karataş Belediyesi Koşusu'nu Northern Nurdetta kazandı
KARTAL EVİNDE GÖZTEPE’YE 22 YIL SONRA KAYBETTİ
SEMİH KILIÇSOY, BU SEZON LİGDE İLK GOLÜNÜ ATTI
BEŞİKTAŞ, SÜPER LİG’DE GALİBİYET HASRETİNİ 4 MAÇA ÇIKARDI
TRENDYOL SÜPER LİG: BEŞİKTAŞ: 2 - GÖZTEPE: 4 (MAÇ SONUCU)